Mama, sotie, femeie de cariera - cum lupti cu burnout-ul?

Burnout-ul tinde sa fie boala omului modern, aflat constant sub presiunea cerintelor care vin spre el din toate partile. Atunci cand esti ‚arsa’ de epuizare, esti irascibila, calitatea somnului scade, te ingrasi, iti pierzi rabdarea, gresesti, ti se pare ca esti asaltata de stimuli care ti se par mult prea puternici fata de ce poti suporta: lumina, zgomot, inghesuiala, cerinte, lucruri de facut. Nu ai timp de nimic. Esti mama, sotie, femeie de cariera, dar ti se pare ca nu mai reusesti sa faci bine nimic in niciunul dintre aceste roluri. Cand ti se pare ca nimic nu mai functioneaza in acest carusel ametitor de exigente care vin spre tine din toate partile, citeste randurile de mai jos si aminteste-ti ca perfectul si mai-mult-ca-perfectul nu-si mai pot avea locul decat in cartile de gramatica, conform Revistei CARIERE.

Tip 1. Ca sa crestem adulti fericiti, trebuie sa fim mame echilibrate

In fiecare zi, indeplinim, cu totii, o multitudine de roluri: mama, angajata, iubita, colega, gospodina, femeie libera, cu hobby-uri, cumpatata, nebunatica... Pentru o femeie, presiunea cea mai mare vine din nevoia de a ne misca cu agilitate intre acestea, din fracturarea existentei si a programului zilnic. Sunt mama, director de corporatie si psihoterapeut.

De cate ori, atunci cand sunt la serviciu, nu ma gandesc la copilul meu sau la clientii pe care urmeaza sa ii vad in seara aceea la cabinet? De cate ori nu sunt acasa si ma poarta gandul la proiectul recent incheiat la serviciu sau la candidatul cu care am interviu a doua zi? Sentimentul de presiune de timp nu apare din cauza acestor roluri numeroase, ci prin alternarea – nu neaparat fizica, ci mentala - rapida intre aceste roluri.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: wavebreakmedia / shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri