Domeniul IT este la mare cautare. Multi absolventi se orienteaza catre universitati cu profil informatic si viseaza sa lucreze in cadrul unor companii precum Apple, Google sau Facebook. Businessinsider a prezentat un clasament al celor mai bune scoli de informatica din lume care iti vor creste sansele de a obtine job-ul la una dintre companiile de top de pe piata.

Urmatorul top este realizat cu ajutorul QS World University Rankings, un ghid frecventat de o multime de tineri din toata lumea, care sunt in cautarea unei facultati. Clasarea universitatilor a fost facuta pe baza unor criterii precum: reputatia academica, reputatia angajatilor si a cercetarii universitare. In urma cercetarilor, fiecare universitate a primit o nota.

10. Universitatea Princeton - SUA

Nota: 85.6

9. Universitatea Nationala din Singapore - Singapore

Nota: 85.9

8. EHT Zurich - Institutul Federal de Tehnologie din Elvetia

Nota: 86.3

7. Universitatea din California, Berkeley (UCB) - SUA

Nota: 89.4

6. Universitatea din Cambridge - Regatul Unit al Marii Britanii s i al Irlandei de Nord

Nota: 89.8

5. Universitatea Carnegie Mellon - SUA

Nota: 91.4

4. Universitatea Harvard - Statele Unite

Nota: 92.4

3. Universitatea din Oxford- Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord

Retail jobs

Nota: 92.5

2. Universitatea Stanford - SUA

Nota: 93.2

1 Institutul de Tehnologie din Massachusetts- SUA

Nota: 93.8

Daca ai absolvit si vrei sa lucrezi in domeniul IT din Romania, locurile de munca disponibile sunt numeroase. Principalul criteriu dupa care se orienteaza candidatii este salariul, care poate ajunge si la 3.500 de euro pentru cei cu experienta. In domeniul IT&C, salariile incep de la 500 de euro pe luna pentru juniorii fara experienta in domeniul software si administrare de retea. Angajatii entry-level care se angajeaza ca dezvoltatori de software au un salariu de pornire care incepe de la 750 de euro.

Conform datelor INS, in domeniul tehnologiei informatiei, la nivel national, salariul mediu net este in jur de 1.200 de euro.

Sursa foto: Karen Bosma-Winnubst / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri