Noi norme de acordare a concediilor medicale

Un Ordin al Ministerului Sanatatii, mai precis 8/2016, modifica si completeaza punctual normele de aplicare ale prevederilor OUG nr. 158/2005. Mai precis, schimba modalitatea de acordare a concediilor medicale. Au fost adoptate proceduri noi pentru acordarea de concedii medicale persoanelor internate in spital ce parasesc locatia, femeilor insarcinate sau mamelor lauze, respectiv victimelor accidentului colectiv. Avocatul Alexandru Teodorescu, explica in exclusivitate pentru Revista CARIERE, tot ceea ce trebuie sa stim despre noutatile legislative.

Astfel, certificatul de concediu medical se elibereaza si se completeaza la data la care se acorda consultatia medicala, stabilindu-se si numarul de zile pentru concediu. Data de la care acesta incepe poate fi ulterioara datei acordarii numai in cazul certificatului de concediu medical „in continuare”, pentru acesta din urma data acordarii neputand fi mai mare decat data la care se termina valabilitatea celui acordat anterior pentru aceeasi afectiune.

Daca asiguratul nu se poate prezenta la medic pentru acordarea certificatului, acesta se poate acorda cu retroactivitate de 24 de ore numai in cazul certificatului de concediu medical “initial”.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: 18percentgrey / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri