Un enigmatic sculptor roman este coautorul uneia dintre cele mai cunoscute lucrari de arta din lume - statuia lui Iisus pe muntele Corcovado din Rio de Janeiro. Este considerata si acum drept cel mai mare simbol al crestinismului din lume, conform Adevarul.

Cel mai cunoscut monument din Rio de Janeiro (Brazilia) este motiv de mandrie si in Romania. Asta deoarece chipul statuii Mantuitorului este opera lui Gheorghe Leonida, un sculptor din Galatiul interbelic.

Povestea de viata a lui Gheorghe Leonida Talentatul artist provenea dintr-o familie de ingineri. Nascut in anul 1892, Gheorghe a ajuns sa studieze la Conservatorul de Arte Frumoase din Bucuresti, departamentul sculptura, deoarece tatal sau era de profesie ofiter si calatorea mult. In 1915, pe cand avea 23 de ani, galateanul a debutat la un salon national de sculptura. Insa izbucnirea Primului Razboi Mondial l-a determinat sa renunte la studii si sa mearga pe front, soarta pe care au avut-o mai toti tinerii acelor vremuri. Dupa ce a fost reinstaurata pacea, Gheorghe Leonida si-a reluat studiile de arta in Italia. In urmatorii trei ani, tanarul sculptor a fost apreciat si premiat la Roma pentru lucrarile sale, care i-au fascinat pe italieni.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Mark Schwettmann / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si