Fiecare categorie de varsta poate fi caracterizata printr-o serie de greseli pe care oamenii le fac cu propriii lor bani. Daca nu te afli printre cei mai bogati oameni din lume, si tu ai facut, de-alungul timpului, o serie de greseli financiare personale. Insa nu trebuie sa te ingrijorezi: nu esti singurul. Fiecare generatie cominte o serie de greseli specifice si face cateva alegeri mai putin inspirate care pot fi evitate doar daca stii sa le recunosti din timp. Iata care sunt acestea:

Greseli pe care le faci intre 20 si 30 de ani

Aceasta este una dintre cele mai iresponsabile perioade din viata unei persoane, desi tinerii din prezent reusesc sa economiseasca mai multi bani decat au reusit parintii lor, conform gobankingrates.com.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli financiare ale acestei varste:

1. Lasi mereu pe mai tarziu investitiile importante. La 20 de ani este momentul sa iei in calcul dezvoltarea ta profesionala si personala. Pare mereu ca nu ai bani sau timp pentru asa ceva, dar printr-un astfel de credit online, pe care il platesti fara sa il simti, poti sa faci tot ce ti-ai dorit si ai tot amanat. Viziteaza tara aceea care te fascineaza si investeste in studii sau specializari, acum este momentul perfect pentru asta.

2. Nu te gandesti la varsta pensionarii. In fond, cine face asta la 20 de ani?

3. Eviti sa faci o investitie. Ideea de a face o afacere te poate intimida la aceasta varsta, insa nu ai nevoie de foarte multi bani pentru a pune pe picioare un startup de succes.

4. Ignori beneficiile pe care le-ai putea obtine din partea companiei la care lucrezi.

5. Nu cunosti prea multe lucruri despre managementul banilor. Invata cat mai multe lucruri despre strategiile de economisire si despre mecanismele economice generale. Astfel de informatii isi vor dovedi utilitatea la un moment dat.

Greseli pe care le faci intre 30 si 40 de ani

In aceasta perioada, oamenii incep sa se maturizeze din punct de vedere financiar. Iata ce greseli predomina la aceasta varsta:

1. Economisirea banilor este dezorganizata.

2. Planificarea financiara are loc pe termen scurt.

3. Cumperi o casa mai mare decat ai nevoie sau chiar mai multe case decat poti „administra” cu adevarat.

4. Vrei sa tii pasul in achizitii cu unii dintre prietenii sau rudele tale. O astfel de abordare poate fi, insa, foarte paguboasa, deoarece nevoile voastre difera, iar puterea voastra financiara ar putea fi si ea diferita.

5. Se intorc pe bancile scolii, mai ales atunci cand intampina dificultati la angajare.

Greseli pe care le faci intre 40 si 50 de ani

1. Nu reusesti nici acum sa economisesti pentru batranete.

2. Ti-e teama sa-ti schimbi cariera. Aminteste-ti, insa, ca experienta acumulata este importanta si nu vei incepe totul de la zero in noua ta
cariera, conform lifehacker.com.

3. Nu vrei sa scapi de chirie, deoarece te-ai obisnuit cu ideea ca nu esti proprietarul casei in care locuiesti.

4. Inca ai datorii pe care le-ai facut in urma cu foarte multi ani.

5.Te consideri prea tanar pentru a-ti organiza viata cu gandul la pensie.

Greseli pe care le faci intre 50 si 60 de ani

1. Incepi sa cheltuiesti din banii pe care i-ai economisit, mai ales cand ai dificultati financiare.

2. Iti lasi copiii sa se foloseasca de tine si continui sa-i ajuti, desi s-ar putea ajuta si singuri.

3. Subestimezi costurile legate de pesionare si nu faci nimic pentru a te pune la adapost de un viitor soc financiar.

Sursa foto: shutterstock.com/Africa Studio/Boryana Manzurova/Mirco Vacca/Luis Molinero/Photographee.eu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri