Transylvania College, scoala acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge, recruteaza sase cadre didactice, care sa se implice in dezvoltarea profesionala, precum si personala, a elevilor.

Astfel, pentru urmatorul an scolar, Transylvania College are sase pozitii disponibile, dintre care trei sunt destinate profesorilor de matematica, geografie si IT. Pe langa acestia, sunt cautati si alti trei asistenti pentru gradinita si ciclul primar.

„Recrutarea si integrarea noilor candidati urmareste patru pasi, iar, pentru a fi angajat, unui aplicant i se solicita studii universitare si postuniversitare in pedagogie, certificat de competenta lingvistica (Limba Engleza - nivel B2), experienta anterioara in sisteme educationale similare, de exemplu in pregatirea elevilor pentru Cambridge International Examinations, precum si o atitudine pozitiva, creativa, deschisa si intelegerea conceptului de predare activa, centrata pe elev”, a mentionat Ruxandra Mercea, director executiv al Transylvania College.

Retail jobs

Cum se desfasoara recrutarea la Transylvania College

Procesul de recrutare presupune, in primul rand, o evaluare online a tuturor candidatilor prin care se identifica cele mai compatibile persoane cu posturile vacante, avand in vedere criterii precum stilul de gandire, trasaturi comportamentale dominante si interese ocupationale. Ulterior, candidatii selectati vor sustine un interviu cu seful de catedra, dar si o lectie demonstrativa, ce va fi analizata atat din punct de vedere al continutului, cat si al organizarii.

Urmatorul pas il reprezinta un interviu sustinut cu managementul scolii, iar in functie de acesta se poate trece in etapa finala, o perioada de integrare in cadrul careia are loc prezentarea intregii echipe si a campusului, insusirea procedurilor interne, dar si training-uri si sesiuni de dezvoltare profesionala.

Citeste si:
Cîmpeanu: Profesorii nu vor mai putea face meditații cu elevii de...
Profesorii nu vor mai putea...

„In cadrul comunitatii noastre, educatia este centrata pe elev, fiecare copil fiind tratat individual si sprijinit pentru a-si valorifica la maximum potentialul. Toti profesorii sunt preocupati de atingerea celor mai inalte standarde de excelenta in educatie, fiind dedicati unei continue dezvoltari personale si profesionale. Predarea si invatarea sunt cele mai importante preocupari ale personalului didactic, respectiv ale elevilor”, afirma Harry Shuttleworth, profesor de chimie in cadrul Transylvania College.

In acest sens, urmand un model britanic evaluat periodic de catre Departamentul pentru Educatie din Marea Britanie, profesorii din Transylvania College dezvolta relatii pozitive cu elevii si au asteptari ridicate legate de comportamentul si performanta acestora, oferindu-le uportul de care au nevoie. Astfel, raportul intocmit de catre institutia britanica a conformat faptul ca atitudinea elevilor fata de invatare si de comunitatea scolii este foarte buna, acestia fiind atenti, prietenosi, respectuosi, cu abilitati sociale bine dezvoltate si dornici sa asimileze informatiile predate.

Citeste si:
Modelul flip education, o soluție pragmatică la criza din educație
Modelul flip education, o...

1,6 milioane de euro este bugetul pentru corpul profesoral

Potrivit reprezentantilor scolii, costurile pentru salarii si contributii aferente personalului didactic se ridica anual la peste 1,6 milioane de euro. In cadrul scolii Transylvania College predau, in prezent, 77 de profesori si asistenti si inca 19 cadre didactice la grupele de gradinita. Astfel, cu un total de circa 600 de copii inscrisi, raportul profesor - elevi este de 1 la 6, in timp ce media europeana este de 1 la 11.

La capitolul beneficii extrasalariale care pot atrage un nou cadru didactic sau care il pot motiva pentru a ramane in echipa, Transylvania College mentioneaza acces permanent la programe de dezvoltare, folosirea unor echipamente de ultima generatie, precum si dotarea salilor de clasa si a laboratoarelor cu echipamente specifice materiei predate.

Citeste si:
2 din 3 elevi ai unei scoli private din Romania vor sa plece afara
Realitatea din scoala privata...

Un alt beneficiu il reprezinta integrarea institutiei intr-o asociatie internationala de renume, precum COBIS sau Round Square, care sa le permita profesorilor stagii si vizite in alte scoli din intreaga lume.

Transylvania College este o institutie de invatamant, care are la temelie fundatia Transylvania College. Simona Baciu, impreuna cu sotul ei, Dan Baciu, sunt initiatorii si fondatorii Fundatiei Transylvania College, care a lansat institutiile educationale Gradinita „Happy Kids” si „Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este si in momentul de fata activ implicata in conducerea scolii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri