Una dintre lecțiile pe care le-am învățat în timpul pandemiei a fost că învățarea online funcționează mai bine asincron, deoarece atunci când nu suntem toți împreună în același loc, există mult mai mulți factori care intră în joc.

Contextul actual

Pandemia a adus provocări uriașe în educație. De pe o zi pe alta, mediul de învățare cu care eram obișnuiți, cu prezență fizică într-o sală de clasă, a dispărut ca opțiune. Pentru o țară al cărei sistem educațional era unul care se baza aproape exclusiv pe acest tip de funcționare, schimbarea bruscă de paradigmă adusă de pandemie a venit ca o mare provocare.

La această provocare Ruxandra Mercea, directorul executiv Transylvania College, a venit cu o soluție inovatoare. Transylvania College funcționa deja pe un model de învățare în care abilitățile digitale ale elevilor și ale profesorilor erau parte integrantă din filosofia școlii. Mutarea procesului de predare și învățare în mediul online a decurs firesc.

“Una dintre lecțiile pe care le-am învățat în timpul pandemiei a fost că învățarea online funcționează mai bine asincron, deoarece atunci când nu suntem toți împreună în același loc, există mult mai mulți factori care intră în joc - poate că o familie are un singur computer și trebuie să împărțit între frați, astfel încât să nu poată fi amândoi în clasă împreună. Poate că se întâmplă ceva în casă sau în cartier care va împiedica un student să fie online la un moment dat. Cu toate acestea, putem vedea asta mai degrabă o oportunitate decât un obstacol.” - Ruxandra Mercea, CEO și Fondator Spark School.

Spark este un liceu internațional hibrid. De ce „hibrid”?

Un model hibrid implică un amestec de învățare atât „în ​​persoană”, cât și online. Elementele „în persoană” vor include accesul la „hub-uri locale” pe care le vom înființa pe măsură ce Spark School va crește. Acolo unde există grupuri de studenți, situate în zone geografice similare, vor exista hub-uri locale care vor organiza evenimente în persoană în acele zone. În plus, evenimente „în persoană” vor fi găzduite la Transylvania College. Aceasta va include oportunități pentru elevii care vor avea examene practice de știință ca parte a cursului lor să vină să facă câteva experimente practice în laboratoarele de științe de la Transylvania College. Totodată, vor avea sanșa de a participa la evenimente organizate aici cu școli partenere și în cadrul unor programe internaționale.

Liceul Spark este funcțional

Spark a devenit operațional începând cu luna octombrie 2021, după doar 3 luni de la lansarea conceptului de școală hibrid. Liceul hibrid are înscriși elevi care urmează programul full-time în Spark, dar și elevi care au decis să urmeze o singură specializare, care nu se regăsea în oferta educațională a liceului lor actual.

„Primii elevi înscriși în Spark sunt din România. Elevii au ales materii precum economie, biologie, fizică, chimie, matematică, business sau informatică. Avem elevi care sunt în primul an de liceu, precum și elevi care au ales să studieze la Spark, transferându-se de la altă școală. Echipa de înscrieri a liceului gestionează cereri din peste 161 de țări. România este pe primul loc în topul țărilor cu cele mai multe solicitări din partea părinților. Un număr mare de solicitări au venit din Turcia, Ucraina, Africa de Sud, UAE, India, Polonia, Georgia, Franta si SUA.” - Anca Rusu, Director de Înscrieri, Spark School.

Este incredibil că familiile pot să facă alegeri pentru educația copiilor lor conform stilului de viață, profilului copilului și bugetului familiei, dintr-o varietate de opțiuni, inclusiv să urmeze o școală în format hibrid, la standarde internaționale. Fiecare familie interesată de oferta Spark poate găsi, împreună cu echipa Departamentului Înscrieri, varianta care se potrivește cel mai bine contextului personal.

Părinții și elevii consideră modelul educațional Spark unul inovator, care le aduce flexibilitatea de care au nevoie, este calitativ și foarte adaptat contextului actual. Spark oferă educație pentru viitor.

Mai multe despre scoala SPARK puteți afla de pe site-ul oficial al școlii - https://spark.school/ sau puteți solicita vizualizarea unui demo de cursuri împreuna cu echipa de înscrieri: admissions@spark.school.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri