China, tara in care apare cate un nou miliardar la fiecare 5 zile

Asia este o adevarata fabrica de miliardari. Conform unui nou studiu lansat de UBS si PwC se pare ca aici, la fiecare trei zile apare cate un miliardar, depasind celelalte continente ale planetei.

China este principalul motor al continentului, in ceea ce priveste aparitia persoanelor care au cunoscut prosperitatea financiara, reusind sa depaseasca un miliard de dolari. Conform statisticilor, China este responsabila pentru 71% din numarul de noi miliardari care au aparut in 2015 in Asia, de la un procent de 35% in 2009, conform Businessinsider.

Din 113 antreprenori asiatici care au acumulat averi de peste 1 miliard anul trecut, 80 dintre ei sunt din China, reprezentand mai mult de jumatate din numarul aparut la nivel mondial. Acest lucru inseamna ca o data la 5 zile, in China, o persoana reuseste sa isi consolideze o avere de peste 1 miliard de dolari. In septembrie 2014, Guvernul chinez a pus accent pe reforma privind inovatia:

"Promovarea antreprenoriatului si inovatiei va duce la crearea unui mediu in care absolventii de colegiu vor avea parte de un mediu competitiv si loial, indiferent de zonele din care provin" a declarat premierul Li Keqiang intr-o intalnire cu companiile din domeniul tech.

Conform studiului, politicile aplicate de guvernul chinez duc la crearea unui mediu prolific pentru antreprenorii chinezi, oferindu-le posibilitatea unei imbogatiri rapide:

" Aproximativ jumatate dintre miliardari vin din sectoarele urmatoare: tehnologiei (19%), consumer si retail (15%) si real estate (15%) . Afacerile din domeniul E-commerce-ului sunt in crestere." se arata in studiul realizat de UBS si PwC.

Hong Kong si India au inregistrat si ei un numar de 11 miliardari fiecare, in timp ce Europa a devenit casa unui numar de 56 de noi miliardari. In USA, un numar de 41 de persoane au atins statutul de miliardar anul trecut, dintre care 36 au avut pierderi in urma carora nu au mai facut parte din aceasta categorie.

Citeste si:
Miliardarii din New York, vizați de o nouă taxă: "E timpul să nu-i...
Ultra-bogații din New York,...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Yellowj / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri