Alibaba ar putea avea in viitorul apropiat un nou concurent, finantat de primii trei oameni din China dupa averile detinute, scrie Forbes.com.

Grupul Dalian Wanda, condus de cel mai bogat om din China, Wang Jianlin, are in plan sa investeasca 813 milioane de dolari in lansarea unei platforme de eCommerce, in parteneriat cu Baidu si Tencent, conform mai multor rapoarte din piata asiatica. Deal-ul ar insemna un concurent redutabil pentru platforma Alibaba, deoarece Wang, Pony Ma si Robin Li ar putea pune pe masa o suma considerabila de bani pentru dezvoltarea platformei. Impreuna, cei trei detin o avere de peste 48 de miliarde de dolari.

Joint venture-ul ar putea fi anuntat cel mai devreme vineri. Viitorul proiect ar urma sa combine avantajul concurentilor Alibaba (Baidu si Tencent) cu forta financiara a Wanda Group, unul dintre cele mai mari conglomerate business din China, detinand mall-uri, magazine si cladiri de retail.

Wanda ar urma sa detina 70% din noul joint-venture, in timp ce Baidu si Tencent ar urma sa detina fiecare cate 15%, conform rapoartelor. Wang Jianlin s-a aratat si anterior interesat in segmentul de eCommerce din China, acesta urmand sa fie insa cel mai mare pas facut de el in aceasta directie, pas care ar putea pune in pericol suprematia Alibaba.

Citeste si:
Platforma chinezeasca Alibaba se apropie de capitalizarea...
Platforma chinezeasca Alibaba...

Sursa foto: Gil C / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">Shutterstock: Alibaba

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
El este cel mai bogat om din China, cu o avere de 19,5 mld. dolari