Paradox in piata muncii: Savuica, Lugera - Sunt oameni cu 4 clase care ne scriu pe Facebook

Provocarea majora a pietei muncii este, cu siguranta, deficitul de talent si lipsa candidatilor potriviti pentru joburile disponibile. Chiar daca, teoretic, accesul la informative si penetrarea internetului ar fi trebuit sa usureze procesul de recrutare, lucrurile stau exact invers. Cristina Savuica, Chief Happiness Officer Lugera, a declarat ca procentul candidatilor seriosi este 10%, la conferinta HR 2.0.

Ajunsa la a VI-a editie, conferinta HR 2.0 este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Crowe Horwath, eJobs, Lugera, Oracle, Smart Experience si BCR Pensii.

“Avem foarte multe comentarii pe retelele de socializare la fiecare anunt postat. Sunt oameni cu 4 clase care ne scriu de Facebook. Domeniile cu cel mai mare deficit de oameni sunt IT, sales, contabilitate si automotive. De exemplu, din 100 de candidati in IT, doar 2 sunt realmente interesati sa vorbeasca cu noi”, a mai spus Savuica.

Lipsa de interes a candidatilor care totusi aplica este foarte ridicata in special la joburile entry level. Astfel, rata de prezenta la interviu este de 16% la entry level, 50% la mediu si 80% la seniori, acestia din urma fiind si cei mai deschisi la schimbari.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Citeste si:
Top 10 declarații ale liderilor în angajări din Romania la HR 2.0
Top 10 declarații ale...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri