Daca esti in cautare de talente pentru compania ta si simti ca procesul de recrutare este unul greoi, trebuie sa stii ca printr-o evaluare care nu dureaza mai mult de o ora poti afla care sunt candidatii cei mai potriviti. Costurile variaza intre 50 si 200 de euro.

Astfel, pe piata sunt disponibile evaluari prin care, in mai putin de o ora, poti sa afli, printre altele, daca un candidat are capacitatea de a-si face jobul bine, daca se poate adapta in companie sau daca este un tip sociabil si cu o energie debordanta.

"Testarea stilului de gandire, trasaturilor comportamentale si intereselor ocupationale sunt necesare, nu neaparat populare. Cu o astfel de testare, ca filtru de selectie, poti sa faci o predictie foarte buna in ceea ce priveste performanta viitoare a noului angajat", a declarat Marius Barbu, national director la Profiles International si managing director in cadrul Global Test Consultants, companie de servicii in domeniul resurselor umane, specializata in zona de testare/psihometrie si evaluare comportamentala.

CIteste mai mult despre cum se deruleaza o astfel de evaluare si ce alte aspecte interesante poti afla in articolul Recrutarea oamenilor, o cursa contracronometru: cum te asiguri, in mai putin de o ora, ca ii angajezi pe cei mai buni

Sursa foto: stokkete, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri