Indiferent de industria in care sunt activi, oamenii de resurse umane considera ca este important ca o companie sa ofere angajatilor posibilitatea de a lucra din afara biroului sau de a avea un program flexibil. Printre motive sunt cresterea performantelor angajatilor si asigurarea unui echilibru in viata personala si cariera.

In perioada noiembrie - decembrie 2019, compania My HR Lab a derulat in mediul online chestionarul intitulat “Munca remote si programul flexibil”, la care au raspuns peste 100 de profesionisti implicati in procesele de resurse umane din Romania.

Daca esti interesat de subiecte de HR si vrei sa afli cele mai noi informatii din domeniu, te invitam sa te inscrii la conferinta HR 2.0, pe care wall-street.ro o organizeaza in data de 20 februarie. Te poti inscrie aici.

Astfel, avantajele pe care specialistii in resurse umane considera ca le aduc acordarea acestor beneficii angajatilor sunt:
1. work – life balance;
2. cresterea perfomantei si a productivitatii;
3. incurajeaza autonomia;
4. compania se adapteaza cerintelor si nevoilor candidatilor.

“Profesionistii din domeniul HR sunt cei mai in masura sa cunoasca care sunt beneficiile care ii determina pe candidati sa accepte ofertele de munca ale companiilor, iar noi ne-am dorit sa stim daca munca remote si programul flexibil sunt mai atractive in comparatie cu alte beneficii. Astfel, marea majoritate a oamenilor de resurse umane considera ca munca remote si programul flexibil atrag cel mai des interesul candidatilor”, a explicat Beatrice Galatanu, sefa My HR Lab.

Intrebati daca organizatia in care lucreaza ofera angajatilor posibilitatea de a lucra remote, 70% dintre respondenti au raspuns afirmativ. Dintre companiile reprezentate, 31% ofera angajatilor 1 - 2 zile de munca remote pe luna, in timp ce in 24% angajatii pot lucra remote 1 - 2 zile pe saptamana. Procentul organizatiilor in care angajatii pot lucra remote oricand este de doar 15% si in general sunt organizatii active in domeniile IT&C si serviciilor profesionale.

In ceea ce priveste programul orelor de munca, 78% dintre companii ofera flexibilitate, in timp ce pentru 16% programul de munca flexibil nu este un obiectiv.

De ce este o provocare munca de acasa

Pentru oamenii de resurse umane, implementarea muncii remote si a unui program de lucru flexibil implica provocari. 60% dintre respondenti considera ca reprezinta o provocare introducerea acestor beneficii in pachetul de compensatii si beneficia oferit angajatilor. Printre principalele motive se regasesc:
• evidenta orelor lucrate;
• protectia muncii;
• evaluarea angajatilor;
• legislatia in vigoare;
• convingerea managementului.

My HR Lab este un business lansat in Romania in 2015, care ofera workshopuri de HR interactive si consultanta HR creativa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri