Cele mai populare cinci beneficii oferite in acest moment de catre angajatori, potrivit studiului eJobs, sunt abonamentele medicale la clinici private (56%), programul flexibil de lucru (53%), cursurile de dezvoltare personala (43%), tichete valorice sau reduceri la parteneri agreati (33%) si facilitati sportive si de recreere (31%).

Pentru angajati insa, topul beneficiilor considerate ca fiind foarte importante este putin diferit: 82% dintre respondenti considera obligatoriu ca angajatorul sa le ofere cursuri de dezvoltare profesionala, 78% abonamente medicale la clinici private, 62% cred ca programul flexibil este esential, 50% se asteapta sa beneficieze si de facilitati sportive si de recreere, iar pentru 44% obligatorii sunt si cursurile de dezvoltare personala.

Pachetul de beneficii a castigat foarte multa importanta si in Romania, sustine Bogdan Badea, Head of Sales eJobs Group. Pe langa salariu, tinerii sunt curiosi sa afle, inca de la primul interviu, care sunt beneficiile oferite de angajator, beneficii in functie de care acestia isi aleg sau nu viitorul loc de munca.

Pe langa tichete de masa, abonamente la clinici private, in ultima perioada au prins tot mai mult teren beneficiile ce tin de un echilibru intre viata personala si cea profesionala. Aici intra abonamente la activitati sportive si de relaxare, programul de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasa, reduceri la restaurante, tarife speciale la anumite hoteluri sau evenimente

Sursa foto: Dreamstime.com