Sase intrebari destepte pe care candidatii uita sa le puna la interviul de angajare

Este foarte important sa pui intrebari angajatorului in timpul interviului. Daca nu o faci, acesta ar putea crede ca esti prea putin interesat de job.

In timpul interviului de angajare, trebuie sa ai mare grija sa nu pui intrebarile doar "ca sa fie". Gandeste-te bine la ele, astfel incat sa ii demonstezi angajatorului ca esti candidatul potrivit pentru jobul disponibil.

A doua editie WS2GROW isi propune sa creeze un spatiu de dezbateri intre specialisti in domeniul resurselor umane, traineri, specialisti in coaching sau mentoring si directori de HR sau antreprenori. Vom afla impreuna care sunt cele mai interesante idei de crestere si dezvoltare a echipei, cum crestem si motivam echipe si lideri, cum ne adaptam la schimbarile aduse de noile generatii. Participa GRATUIT - inscrie-te aici.

Iata sase intrebari pe care nu trebuie sa uiti sa le pui angajatorului in timpul interviului, potrivit businessinsider.com:

1. De ce este disponibil jobul pentru care am aplicat?

Citeste si:
Factorii care influenteaza succesul la un interviu
Factorii care influenteaza...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

E bine sa stii daca persoana care a lucrat inainte pe pozitia acum disponibila si-a dat demisia sau a fost concediata, daca firma este in crestere sau nu. Orice amanunt pe care l-ai putea afla despre companie te poate ajuta sa iti faci o imagine despre viitorul tau loc de munca.

2. De ce oamenii raman in firma pe termen lung?

Incearca sa afli de la angajator care sunt valorile companiei si cum sunt construite relatiile intre subalterni si sefi. De asemenea, pune intrebari si despre beneficiile pe care le primesc angajatii, pe langa salariu.

3. Daca voi fi angajat, ce obiective ar trebui sa realizez in primele 12 luni?

Citeste si:
Interviu de angajare la Apple: La ce intrebari raspund candidatii
Interviu de angajare la...

Cu cat afli mai multe detalii despre asteptarile pe care le are angajatorul de la tine, cu atat iti va fi mai usor sa adaptezi discutia, in sensul de a-l convinge pe angajator ca esti pregatit pentru jobul dispoibil.

4. Cum arata un angajat de succes in compania voastra?

Aceasta intrebare iti va ridica mingea la fileu. In felul asta vei afla ce profil de candidat cauta angajatorul.

5. Este ceva din ce am spus care va pune la indoiala faptul ca m-as potrivi pentru acest job?

Citeste si:
Topul celor mai doriti angajatori in 2019
Topul celor mai doriti...

Daca ai curaj sa fii atat de sincer cu angajatorul, intrebarea te va ajuta sa obtii un feedback din partea celui care face recrutarile. In felul asta, angajatorul iti va dezvalui ce asteptari are de la viitorul angajat.

6. In cat timp veti lua o decizie in ceea ce priveste candidatura mea?

Niciodata sa nu pleci de la un interviu de angajare fara sa il intrebi pe angajator in cat timp va decide daca esti candidatul potrivit.

Citeste si: Feedback-ul post-interviu, inexistent in Romania?

Jobul tau are mai multe sanse sa fie vazut de oamenii potriviti pentru tine, daca il promovezi la noi. Posteaza aici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri