Invatarea prin joc, training-ul preferat de noile generatii de angajati

Generatiile noi de angajati au crescut cu internet, jocuri si social media, si se asteapta sa poata folosi aceleasi instrumente si la locul de munca, in special in procesul de training. Astfel, companiile sunt nevoite sa se orienteze catre metode inovatoare, adaptate profilului psihologic al noilor generatii. Un astfel de instrument folosit cu succes pentru cresterea gradului de implicare a angajatilor este gamificarea (invatarea prin joc).

Mai exact, gamificarea inseamna preluarea unor elemente din jocuri si integrarea lor in procesele organizationale de training si follow-up.

"Am lansat aceasta metoda de invatare prin micro-learning pentru a ne adapta noilor generatii si tehnologiei. De asemenea, prin misiunile specific aplicatiei vom prelungi curba de invatare, iar mizele existente vor crea implicare la nivelul participantilor la fel ca orice joc”, a declarat Petru Pacuraru, fondator si trainer HPDI, companie care a lansat aplicatia “Backstage” de follow-up cu ajutorul jocului.

Invatarea prin joc reflecta un alt trend in crestere in privinta trainingului – rolul sporit pe care il au cursantii in controlul propriei experiente de invatare. Organizatiile care ofera cursuri de training au devenit mai receptive in ceea ce priveste utilizarea de noi tehnologii pentru a furniza training personalizat, bazat pe nevoile clientului. Astfel, accentul se pune mai mult pe procesul de invatare in sine si pe rezultate.

Scopul aplicatiei "Backstage" este de a suplimenta activitatea de follow-up dedicata programelor de training. Mai exact, de-a lungul a 30 de zile, participantii la training vor primi 15 misiuni care sa intareasca activitatea de invatare. Exista un set de misiuni standard, dar, avand in vedere ca trainingurile au continut personalizat, aceste misiuni vor putea fi stabilite de comun acord cu persoana de decizie din cadrul fiecarei companii.

Citeste si:
Președintele american, Joe Biden, și-a luxat glezna
Președintele american, Joe...

La finalul celor 30 de zile, trainerul HPDI transmite un raport catre compania care a solicitat aceste servicii de follow-up. Acesta va include: nivelul de asimilare a cunostintelor din training, raspunsurile oferite de catre participanti si castigatorii.

Jobul tau are mai multe sanse sa fie vazut de oamenii potriviti pentru tine, daca il promovezi la noi. Posteaza aici.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri