Warren Buffett are cateva sfaturi pentru cei care cauta canditatii potriviti pentru anumite joburi. El a spus ca atunci cand vrei sa angajezi pe cineva ar trebui sa tii cont de trei lucruri.

In general, un canditat pentru job ar trebui sa inspire: inteligenta, energie si integritate. Iar daca persoana nu are ultima insusire, atunci nu iti mai pierde timpul, chiar daca le are pe primele doua. Iata de ce integritatea este atat de importanta pentru persoanele care urmeaza sa le angajezi, in special pentru viitorii manageri, potrivit Inc.

De ce integritatea este cea mai importanta calitate a angajatilor

Nu-i pui la indoiala pentru actiunile lor

Hall of Fame, antrenorul de fotbal Tony Dungy, in cartea sa “Uncommon” sustine ca “integritatea este alegerea intre ce este convenabil si ce este corect”. Cand cineva conduce cu integritatea, este greu sa-i pui la indoiala actiunile. Oamenii care opereaza in cadrul parametrilor de adevar, onestitate si etica isi vor asculta inima si vor face ceea ce trebuie, chiar si atunci cand nimeni nu-i supravegheaza.

Iti castiga increderea

Cand cineva are integritate si o judecata buna, castiga increderea, mai ales celor care lucreaza si colaboreaza cel mai adesea. Cand oamenii au incredere unul in altul, cu totii se simt in siguranta si pot influenta acest lucru si altora.

Integritatea inspira respect

Totoda, o persoana care este integra inspira respect. De ce? Deoarece integritatea este un semn distinctiv al autoritatii morale si al conducerii etice. Daca esti la conducere si ai aceasta insusire, in mod automat vei fi respectat de echipa.

Cum sa evaluezi integritatea cu o intrebare

Unii canditati pentru postul de munca pot avea o experienta in interviuri si stiu exact ce raspunsuri sa dea pentru a depasi orice obiectie. Pentru a te proteja de oamenii cu doua fete, pune-le intrebari capcana. Una dintre cele mai bune intrebari este urmatoarea:

Daca am avea o disputa cu un client, ai fi dispus sa spui o minciuna alba care sa ne ajute?”.

Oamenii cinstiti vor avea mereu de castigat.

Sursa foto: Stuart Isett / Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri