Inca de pe bancile scolii, tinerii sunt chinuiti de intrebarea "ce vreau sa ma fac cand o sa fiu mare?", iar gandul se indreapta, desigur, spre ce facultate ar putea sa le asigure o meserie bine platita. Insa realitatea a dovedit ca exista meserii bine platite care nu sunt legate neaparat de absolvirea unor studii superioare. Iata cateva joburi bine platite, pe care multi dintre noi nu le luam in calcul.

Vrei sa afli mai multe despre tendintele actuale din piata fortei de munca? Vrei sa cunosti specialisti de top in recrutare, HR sau coaching? Ai intrebari sau nelamuriri privind provocarile din organizatia ta? Participa gratuit la HR 2.0., eveniment organizat de wall-street.ro, in parteneriat cu Lugera, Smart Experience, Flanco si Performance Group. Inscrie-te aici!

5 meserii bine platite de care poate nu stiai

Controlor de trafic aerian

Meserii bine platite

Foto: Shutterstock / Stoyan Yotov

Munca unui controlor de trafic este foarte solicitanta, daca tinem cont ca de deciziile pe care la ia depind vietile a sute de oameni in fiecare zi, potrivit thebalance.com. Ca sa ajungi control de trafic nu e necesar sa ai studii superioare, insa ai nevoie de o serie de cursuri si calificari. Salariul de inceput al unui controlor de trafic aerian este de circa 20.000 lei net/luna si poate ajunge si la 30.000 lei, dupa ani de experienta.

SAP: Zece predictii in HR...
Citeste si: Cum se schimba procesul de angajare: Predictii in HR pentru 2018

Astronom

Meserii bine platite

Foto: Shutterstock / Valerio Pardi

Astronomii sunt implicati in observarea, analizarea si cercetarea fenomenelor astronomice. Astronomii profesionisti au diploma in fizica, astronomie sau astrofizica si sunt angajati in departamentele de cercetare ale marilor universitati.

Art director

Meserii bine platite

Foto: Shutterstock / SFIO CRACHO

Art director-ii dezvolta si proiecteaza metode si strategii de comunicare vizuala pentru diferite companii. Sunt deseori implicati in conceperea designului grafic si a layout-urilor pentru site-urile companiilor, campanii publicitare si strategii de marketing.

Cine dicteaza pe piata...
Citeste si: X, Y sau Z? Cine face regulile astazi pe piata muncii

Agent de talente

Meserii bine platite

Foto: Shutterstock / Hanna Kuprevich

Agentii de talente sunt specialistii care se afla in spatele artistilor sau sportivilor. Acestia sunt puntea de legatura intre clientii lor si potentialii angajatori. Agentii de talente negociaza contracte de munca pentru clientii lor si contracte de publicitate.

Designer multimedia

Meserii bine platite

Foto: Shutterstock / LDprod

Un designer multimedia creeaza si proiecteaza efecte speciale, animatie digitala si alte elemente multimedia pentru filme, emisiuni de televiziune, jocuri pe calculator, videoclipuri muzicale, reclame si alte forme de mass-media. Acestia pot lucra independent sau pentru o companie de productie specifica.

In cautarea liderului perfect
Citeste si: In cautarea liderului perfect

Citeste si: Meseriile rare cel mai bine platite din Romania

Sursa foto: Shutterstock / fizkes