Navele de croaziera sunt adevarate orase plutitoare care transporta mii de pasageri pe marile si oceanele lumii. In plus, in fiecare an se lanseaza noi vase cu caracteristici unice. Pe navele de croaziera, turistii nu duc lipsa de nimic, din contra, sunt extrem de rasfatati: meniuri pregatite de unii dintre cei mai buni bucatari, sali de sport si spa, spatii de joaca pentru copii, zone de relaxare pentru adulti. Pe partea de divertisment, turistilor li se ofera cele mai bune spectacole de cabaret, programe de dans, piese de teatru si numere de circ. Totul suna foarte bine, insa cum alegi cea mai buna vacanta pe croaziera?

Pentru cineva care vrea sa aiba parte de experiente inedite in vacanta, croazierele se incadreaza perfect. Si romanii au inceput sa prinda gustul lor, cele pe Marea Mediterana fiind cele mai cautate. Pentru cei care nu au calatorit niciodata pe un vas de croaziera, iata cateva ponturi despre cum trebuie alese si pregatite aceste vacante.

Sfaturi utile pentru cei care pleaca prima oara in croaziera

Rezervarea

Alege tipul de cabina in care vei sta in functie de bugetul de care dispui. Cabinele care se afla la interior sunt cele mai ieftine. Ca si pret, urmeaza cele cu vedere spre ocean, apoi cele cu balcon, iar cele mai scumpe sunt suite-urile, foarte incapatoare, foarte bine dotate si cu vedere extraordinara, potrivit stuff.co.nz. Pentru cei care au rau de mare, cabinele care se afla cel mai aproape de centrul navei sunt cele mai stabile.

Inainte de a rezerva o cabina, citeste cu atentie caracteristicile vasului. Fiecare nava de croaziera are un stil aparte. Ca sa nu dai gres, mai ales daca nu ai mai fost intr-o croaziera, cel mai bine este sa consulti un agent de turism. Nu te va costa o avere si, in plus, sfaturile lui te pot ajuta sa economisesti bani.

Imbarcarea

Atunci cand iti faci bagajul, tine cont de itinerariu si de prognoza anuntata. Asigura-te ca iei cu tine suficiente haine, pentru ca serviciul de spalatorie pe un vas de croaziera este destul de scump.

De asemenea, ia cu tine suficiente produse cosmetice. Pe vase de croaziera nu exista restrictii ca la avion.

Sfaturi utile pentru cei care pleaca prima oara in croaziera

Foto: Shutterstock.com

Daca trebuie sa calatoresti cu avionul pana in punctul de plecare al navei, incearca sa ajungi cu o zi mai devreme. Daca zborul tau este anulat sau are intarziere, poti sa iti iei gandul de la vacanta pe croaziera mult visata.

In momentul imbarcarii, asigura-te ca ai toate documentele la indemana. Verificarea actelor tuturor pasagerilor dureaza destul de mult, asa ca nu e cazul sa mai intarzii si tu coada.

Care servicii sunt gratis si care nu

Nu ai nevoie de bani cash pe vasul de croaziera. Fiecare pasager primeste un card, asemanator cu cel de credit, pe care poti sa incarci ce suma de bani doresti. Mesele pe care le iei in sala de mese sau la piscina sunt incluse in pachet. Poti comanda mai multe feluri de mancare si desert. Daca vrei sa iei masa intr-un restaurant cu specific, trebuie sa platesti in plus.

Apa, cafeaua, ceaiul, sucul si laptele sunt gratuite. Alcoolul si bauturile carbogazoase, nu.

Spectacolele, programele de sport, parcurile acvatice sunt, de asemenea, gratuite. Unele servicii spa se plateasca. Daca vrei sa nu faci rispa de bani, evita casino-urile si magazinele cu suveniruri.

Utilizarea telefoanelor mobile pe mare, daca serviciul este disponibil, este costisitor. Cele mai multe nave de croaziera ofera pachete Wi-Fi, dar sunt scumpe, asa ca mai bine asteptati pana ajungeti intr-un port.

Unele pachete turistice includ si excursii. Asigura-te din timp ce excursii trebuie platite extra si fa-ti rezervari.

Citeste si: Croazierele, un business de peste 1,5 milioane de euro

Sursa foto: Shutterstock / Luca Santill

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri