Dinamica si competitia din piata muncii ridica probleme companiilor de recrutare, in condiitile in care lucrurie se schimba cu o dinamica uimitoare, iar angajatorii sunt supusi multor provocari, nu doar din perspectiva intampinarii nevoilor diferite ale generatiei de angajati. In cadrul Lugera, de pilda, din 100 de candidati confirmati pentru o pozitie de front office sau back office, doar 16 ajung la interviu, dupa cum a declarat Cristina Savuica, managing partner Lugera, in cadrul conferintei HR 2.0, organizata de wall-street.ro.

"Nu exista reteta perfecta in recrutare, o tot cautam, daca cineva a gasit-o, il rog sa o imparta cu noi. Daca ne uitam la cifre si la ceea ce presupune pentru noi zona de recrutare, in prezent, in cadrul interviurilor de front office sau back office, din 100 de candidati confirmati, 16 ajung la interviu si dintre acestia daca alegi unul este minunat", a declarat Savuica.

Aceasta adauga ca pe zona de middle, 52% dintre candidatii confirmati se prezinta la interviu. "Candidatii dicteaza piata. Nu pentru ca vor un anumit un anumit salariu, pentru ca am avut si situatii in care le-am oferit salariul cerut si tot nu s-au prezentat la interviu. Nu a motivat absenta, nu stiu exact, dar altele sunt motivele", a explicat Savuica.

Partenerii Conferintei HR 2.0. sunt Lugera, Flanco si Smart Experience.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri