Peste 980 de oameni au depus CV-uri pentru un singur job pentru o pozitie de entry level intr-o companie din Romania, a spus Cristina Savuica, chief happiness officer Lugera pentru Romania si Republica Ceha, in cadrul conferintei HR 2.0 organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Lugera, PeliFilip, BestJobs si Signal Iduna.

Potrivit Cristinei Savuica, pentru un singur job de middle level compania de recrutare a primit 428 de CV-uri, respectiv pentru o pozitie de top management au aplicat 318 persoane.

Pe de alta parte, 85% dintre CV-urile primite nu corespund criteriilor de selectie.

“Pentru o anumita pozitie un criteriu de selectie era cunoasterea limbii germane. Am avut candidati care s-au prezentat la interviu fara a cunoaste aceasta limba insa sustinand ca o pot invata intr-o saptamana. Oamenii sunt disperati”, a spus Savuica.

Comparativ cu 2012 anul acesta numarul pozitiilor deschise in companii a crescut cu 18%, cele mai multe joburi fiind in domeniile IT, shared service, vanzari si productie, conform datelor Lugera.

De asemenea, companiile din patea de Vest a tarii au cu 50% mai multe pozitii noi fata de angajatorii din Bucuresti sau partea de sud a Romaniei.

Totodata, piata de munca temporara se afla pe un trend ascendent de la inceputul anului, crescand cu 9% fata de 2012. Domeniile in care se practica munca temporara sunt serviciile, productia, IT, telecom, FMCG, farma si sectorul bancar.

Sursa foto: Fotografiiprofesionale.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
HR 2.0: Cat de pregatite sunt organizatiile pentru generatia Z?