Te-ai documentat asupra companiei, te-ai gandit la intrebari comune de interviu si la raspunsuri adecvate, dar ar putea corpul tau sa fie propriul dusman si sa-ti submineze sansa de a obtine o slujba?

Teoria spune ca da. Limbajul corpului poate avea mai mare impact asupra succesului vostru decat cuvintele pe care le-ati folosi. Un studiu clasic al Universitatii California din Los Angeles (UCLA - University of California, Los Angeles) spune ca pana la 55% din comunicarea noastra este nonverbala si trebuie sa recunoastem ca este o provocare deosebita ca gesturile sa nu tradeze mai ales cand te afli intr-o situatie in care intervin emotiile.

Cercetatorul Albert Mehrabian (celebru in cercurile de comunicare nonverbala) are convingerea ca 55% din comunicarea noastra este nonverbala, 38% este influentata de tonul vocii si doar 7% de cuvintele pe care le adresam. De fapt, au fost combinate doua studii de cercetare (Mehrabian & Wiener, 1967 si Mehrabian & Ferris, 1967) care au dus la formula 55/38/7.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Cat de diferite sunt Generatiile X, Y, Z? Ce asteptari au de la job?
Cat de diferite sunt...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Goana dupa muncitori: anunturi de angajare, la slujbele de duminica