Nick Corcodilos lucreaza in domeniul resurselor umane de aproape 40 de ani. A inceput sa lucreze ca headhunter in Silicon Valley, in anul 1979, iar din 1995 ofera consiliere celor care sunt in cautarea unui loc de munca.

Nick Corcodilos a dezvaluit, intr-un interviu, ca o singura propozitie spusa la momentul potrivit in fata angajatorului il va ajuta pe candidat sa iasa in evidenta, scrie businessinsider.com. "Candidatul trebuie sa se asigure ca angajatul a inteles ca isi doreste jobul", a spus Nick Corcodilos.

"Atunci cand un candidat nu reuseste sa-l convinga pe angajator ca isi doreste jobul scos la concurs, ii arata acestuia ca nu esti suficient de motivat sa lucrezi pentru compania respectiva", a adaugat Corcodilos.

Citeste si: Singura intrebare pe care un CEO ar pune-o unui candidat pe care vrea sa-l angajeze pe loc

Poate ca multi candidatii se gandesc, atunci cand se afla la interviul de angajare, ca managerului de HR ar trebui sa ii fie clar ca isi doresc acel job, din moment ce se afla deja acolo. In caz contrar, nu si-ar mai fi pierdut timpul sa trimita CV-ul. Acest mod de a gandi este, potrivit lui Corcodilos, fundamental gresit. Iar aceasta atitutdine o au nu numai incepatorii, cei care se afla la primul interviu de angajare, ci si managerii de top, care nu sunt constienti de cat este de important sa ii arati angajatorului ca iti doresti cu adevarat acel rol in compania sa.

Corcodilos a relatat cazul unui director de vanzari, care isi cauta un loc de munca, si care era de pararere ca este total nepotrivit sa ii arati angajatorului cat de mult iti doresti jobul. Directorul de vanzari considera ca o atitudine atat de deschisa arata disperare, este "incomoda" atat pentru candidat, cat si pentru recrutor si, in plus, arata ca cel care isi doreste jobul "nu are clasa".

"Ceea ce nu realiza acesta era ca angajatorii apreciza motivatia si entuziasmul la fel de mult ca experienta de munca, uneori poate chiar mai mult. Iar angajatorii vor sa vada asta la candidatii pe care ii au in fata", a explicat Nick Corcodilos.

Succesul unei aplicatii pentru job sta in patru cuvinte

"Imi doresct acest job", acestea sunt cele mai simple si importante cuvinte pe care candidatul trebuie sa i le spuna angajatorului, considera Nick Corcodilos, specialistul in recrutare.

Unii candidati vor renunta de tot la aceste cuvinte esentiale, altii se vor stradui sa le insereze in scrisoarea de intentie. Corcodilos sustine ca cel mai bun mod de a le spune este uitandu-te in ochii angajatorului.

"Imi doresc acest job. Spre ca v-am convins ca sunt pregatit pentru noul rol si ca pot sa il fac foarte bine. Imi doresc sa lucrez in echipa voastra, iar daca imi veti face o oferta, ma voi gandi cu foarte mare seriozitate la ea". Acesta este cea mai buna formula de raspuns, daca vrei sa iesi in evidenta, sustine Corcodilos.

Sa inchei un interviu de angajare fara sa ii spui managerului ca iti doresti sa primesti o oferta din partea lui este ca si cum ai juca basketball fara sa arunci la cos. Nu poti doar sa driblezi si sa pasesi, trebuie sa si arunci la cos.

Citeste si: Trucuri pentru introvertiti ca sa faca o impresie buna la interviul de angajare

Sursa foto: Shutterstock.com / Anton Gvozdikov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri