Singura intrebare pe care un CEO ar pune-o unui candidat pe care vrea sa-l angajeze pe loc

Este destul de greu sa gasesti o intrebare predictiva despre personalitatea unui om, care sa faca un CEO sa angajeze pe loc un candidat. Insa lui Adam Bryant, jurnalist la New York Times, i-a ramas in minte o astfel de intrebare, despre care i-a vorbit un director executiv in timpul unui interviu.

Bob Brennan este directorul executiv al firmei de software CA Technologies. Intr-un interviu acord New York Times, acesta a spus care ar fi singura intrebare pe care i-ar pune-o unui candidat la interviul de angajare: "Care sunt calitatile pe care le apreciezi cel mai mult la parintii tai si care sunt cele pe care nu le apreciezi deloc?", scrie www.weforum.org.

Care este sensul acestei intrebari? "Vreau sa stiu cat sunt de dispusi oamenii sa vorbeasca despre ei insisi", a spus Bob Brennan.

"Daca pun aceasta intrebare unui candidat, reactiile vor fi diverse. S-ar putea sa il socheze, s-ar putea sa fie foarte curios in legatura cu asta sau s-ar putea sa vorbeasca foarte deschis cu mine despre parintii lui", a adaugat Brennan, in interviul pentru New York Times.

Jurnalistul Adam Bryant a marturisit ca aceasta este cea mai originala intrebare pe care a auzit-o de la un CEO, in contextul unui interviu de angajare. "Voi lasa profesionistii din domeniul resurselor umane sa stabileasca daca o astfel de intrebare este potrivita sau nu la un interviu de angajare", a spus Adam.

Citeste si:
PROGNOZĂ: Un tsunami de disponibilizări amenință Europa
PROGNOZĂ: Un tsunami de...

Jurnalistul spune ca aceasta intrebarea este un mod destul de creativ de a sparge liniaritatea intrebarilor pe care, de obicei, angajatorii le pun la interviu. "Cei mai multi candidati vin la interviul de angajare cu raspunsurile pregatite. Intrebarile sunt aproape de fiecare data aceleasi. O intrebare iesita din tipar poate fi un test bun pentru un candidat, care isi poate dezvalui adevarata fata", a conchis ziaristul.

Citeste si: Trucuri pentru cei care nu isi pot stapani emotiile in timpul interviului de angajare

Sursa foto: Shutterstock / fizkes

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri