Inteligenta emotionala si impactul liderului asupra climatului organizational. "Iubeste mai mult!"

Daniel Goleman este scriitor si jurnalist stiintific. Timp de 12 ani a scris pentru New York Times despre creier si stiinte comportamentale. Cartea sa, „Inteligenta emotionala”, publicata in 1995, s-a afla pe lista celor mai vandute carti a New York Times timp de un an si jumatate, a fost best-seller in multe tari si a fost tradusa in 40 de limbi. Pe langa cartile sale cu privire la inteligenta emotionala, Goleman a mai scris despre creativitate, transparenta, meditatie, invatare sociala si emotionala, criza ecologica si despre viziunea de viitor a lui Dalai Lama, noteaza Revista CARIERE.

La Brand Minds, Daniel Goleman a discutat despre inteligenta emotionala, concentrarea liderului si impactul liderului asupra climatului organizational.

Inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala se refera la modul in care ne gestionam pe noi insine si relatiile cu ceilalti. Un coeficient de inteligenta mai mare de 120 si succesul in cariera nu spun nimic despre calitatea relatiilor interumane. Insa intre inteligenta emotionala si rolul de lider este o legatura foarte stransa. Cu cat te afli mai sus pe scara ierarhica a unei organizatii, cu atat este mai importanta inteligenta ta emotionala.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
„Leadership-ul CIO în noua ordine mondială VUCA” începe pe 15...
A 8-a Ediție a Conferinței...

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri