Se scrie atat de mult despre inteligenta emotionala, librariile abunda in carti de self help deja de ani de zile iar adultii insira mantre si consideratii atat de intelepte incat te-ai gandi ca toate problemele de afect ne sunt rezolvate. Pe grupurile de mamici, urmand cartile de parenting si diversi guru, toata lumea stie sa identifice si sa numeasca o emotie, sa faca fata unui tantrum (n.r. - criza de personalitate a copiilor) etc, scrie Revista CARIERE.

Atunci oare de unde vin copiii care nu-si pot controla si exprima sanatos starile emotionale? Dar adultii care fac pe tiranii la birou, care fac crize de furie, care au o nevoie imperativa de control ori care intra in depresie, aceiasi cu cei care iti pot spune in cateva secunde cum sa faci cu toate emotiile, de unde vin ei?

Am tinut in ultimele saptamani cateva ateliere de inteligenta emotionala pentru copii din ciclul primar. Am lucrat cu ei jocuri de descriere si identificare a emotiilor – de la mim, ca sa vedem cum ni se schimba fata si gesturile cand traim o stare, la colorat si stat de vorba. Fara exceptie naturaletea si candoarea copiilor de a intra in contact cu ceea ce simt si cu adultii din preajma lor m-au uimit si m-au umplut de energie.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Cinci carti pe care sa le citesti vara asta, la plaja
Cinci carti pe care sa le...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Hotii au spart un chiosc de ziare. Au furat...carti