"Nu vreau sa ma implic mai mult decat trebuie", "Nu vreau sa dau mai mult decat mi se cere", "Nu vreau sa ma dau peste cap pentru acest proiect", "Nu am de gand sa fac mai mult decat e cazul".

De cate ori nu ati auzit (sau trait pe propria piele) aceste lucruri? Indubitabil, nu poti si nu merita sa dai 150% de fiecare data. Dar „nu de fiecare data” nu inseamna „niciodata”. Este indicat sa iti alegi bataliile si sa iti dai seama cand este cazul sa faci mai multe decat este scris in fisa postului sau in contract. Ori cand e cazul sa plusezi pentru clientii tai. Asta pentru ca, de multe ori, si reciproca e valabila. Si mai adesea, ce primesti ca urmare a eforturilor tale suplimentare este foarte valoros, in special daca ai facut aceste lucruri din motivul corect.

Iar un exemplu in acest sens este DJ-ul olandez Armin van Buuren, care a mixat sapte ore la Untold, festivalul de muzica electronica care se organizeaza de patru ani incoace in Cluj-Napoca.

Creeaza o relatie pe termen lung

Fiecare dintre noi poate invata ceva de la Armin van Buuren. Atunci cand depui eforturi suplimentare, din motivele corecte (respect pentru fani si pasiune pentru ce faci, in cazul DJ-ului), poti crea relatii pe termen lung, foarte benefice in cariera. Chiar daca nu culegi roadele acum, cu siguranta recolta va fi mai bogata in viitor.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Facebook Untold

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri