Cinci elevi vor reprezenta Romania in cadrul competitiei internationale F1 in Schools, La Singapore, cu un prototip de tip F1 in miniatura. Emilia Barbu (Team Manager & Marketing Manager), Lara Tiru (Graphic Design & Marketing Manager), David Serban si Pavel Bulgac (Manufacturing Engineers) si Andrei Ostahie (Financial Executive) sunt elevi la Scoala Britanica si au construit prototipul cu care vor participa la competitia de la Singapore, fiind singura echipa din Romania inscrisa la acest concurs.

Elevii au realizat recent o demonstratie a nivelului de performanta pe care il atinge prototipul final, in cadrul unui eveniment de presa. Miniatura a parcurs 20 de metri in mai putin de o secunda, atingand astfel o viteza maxima de 100 km/h. Elevii au prezentat si proiectul pe care il vor sustinesi la Singapore, avand permanent suportul mentorilor lor.

Modelul echipei Malaxa respecta specificatiile riguroase impuse de Regulamentul tehnic F1 in schools, reusind sa obtina o performanta notabila. Copiii au realizat prototipul folosind programe avansate de proiectare CAD/CAM, la o scara de 1/20, avand propulsie bazata pe CO2. Etapa de testare si dezvoltare indelunga a fost esentiala pentru atingerea parametrilor de eficienta necesari.

F1 in scoli

Renault Romania, sponsorul principal al echipei, a organizat un program de mentorat pentru a raspunde nevoilor echipei, pe cinci domenii de activitate: inginerie, finante, marketing, public speaking si design. Mentorii care s-au alaturat proiectului au fost: Alin Avirvari, Director de Sisteme de Inginerie la Renault Technologie Roumanie, Diana Cretu, redactor sef la wall-street.ro, Cristina Bazavan, blogger de succes si profesionist in domeniul comunicarii, Marius Manole, renumitul actor si Dragos Motica, Director Creativ si Designer. In cadrul unor intalniri de pregatire, fiecare mentor s-a concentrat pe cerintele de jurizare de la Singapore care il priveau in mod direct, oferind sfaturi si sugestii.

F1 in schools este singura competitie internationala multidisciplinara sustinuta de comunitatea de Formula 1 si partenerii sai, cu participanti din peste 40 de tari ale lumii. Concursul presupune proiectarea si confectionarea unei masini miniaturale de Formula 1, precum si realizarea unei strategii complete de marketing, financiare si de identitate vizuala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri