De ce nu sunt motivati angajatii?

Lipsa de motivatie a angajatilor nu se manifesta peste noapte. Este un intreg proces, care poate avea una sau mai multe dintre urmatoarele cauze:

Lipsa provocarilor profesionale
Mai devreme sau mai tarziu, in lipsa unor noi provocari, chiar si cei mai buni angajati se vor blaza. Angajatilor trebuie sa li se dea posibilitatea sa-si imbunatateasca abilitatile, prin programe de training si activitati noi, chiar daca pozitia pe care o ocupa nu se schimba neaparat.

Nerecunoasterea meritelor
Angajatii care se simt apreciati vor fi dispusi sa se implice mai mult, in vreme ce aceia carora nu le sunt recunoscute meritele vor inceta sa incerce. Mai multe despre motivarea angajatilor prin recunoasterea realizarilor, dar si prin alte metode, poti citi in articolul urmator.

Lipsa recompenselor
Recompensele salariale si beneficiile extra-salariale se numara printre factorii care ii motiveaza pe angajati sa continue sa urce in ierarhie.

Un management slab
Lipsa feedbackului constructiv, a recunoasterii realizarilor si a discutiilor unu la unu sunt principalele semne ale unui management defectuos.

Citeste si:
Antreprenoriat: 3 aspecte de care să ții cont când vrei să îți...
Antreprenoriat: Trei aspecte...

Lipsa de transparenta
Nu numai ca angajatii nu sunt intotdeauna constienti de performantele lor, dar isi pot face probleme si in privinta sigurantei locului de munca. Un lider bun le comunica toate aceste lucruri angajatilor si creeaza astfel o cultura a increderii si transparentei.

Lipsa programelor de instruire
Programele de training le permit angajatilor sa-si imbunatateasca abilitatile sau sa castige altele noi, care sa-i ajute sa avanseze.

Un volum de munca prea mare
O delegare ineficienta a responsabiliatilor face ca unii angajati sa fie suprasolicitati. Nemultumirea acestora este cu atat mai mare daca eforturile lor nu sunt recunoscute.

Nu se lucreaza in echipa
Munca in echipa reprezinta una dintre bazele culturii companiilor de succes. Multi angajati se simt instrainati si lipsiti de motivatie intr-o organizatie care nu tine cont de acest lucru.

Citeste si:
Ruxandra Pașca, PMR: Am observat o solidaritate accentuată zilele...
Ruxandra Pașca, Philip Morris...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri