55% dintre angajatorii romani vor acorda in acest an prime sau beneficii salariatilor cu ocazia sarbatorilor de Paste, iar aproape jumatate dintre acestia spun ca valoarea va fi de pana la 150 de lei, arata un sondaj realizat de BestJobs. Aproape o treime dintre angajatori nu vor acorda niciun fel de beneficii.

Dintre angajatorii care vor acorda beneficii de Paste, aproape 40% vor da prime in bani, iar 34% vor da salariatilor tichete cadou, mai putini fiind cei care vor acorda cosuri cu produse specifice de sezon sau zile libere suplimentare. Peste 20% sunt nehotarati sub ce forma vor acorda beneficiile de Paste.

Putini angajatori isi permit sa mareasca valoarea primelor sau a beneficiilor ce vor fi acordate in 2019. Circa doua treimi dintre angajatorii care vor acorda prime de Paste spun ca acestea vor avea o valoare similara cu cea de anul trecut, 16% afirma ca vor fi cu 5 - 10% mai mari, iar circa 11,8% au declarat ca valoarea beneficiilor va fi cu 20 - 25% mai mare decat in anul precedent. Restul de 6% sustin ca valoarea ar putea fi ceva mai mica.

Ce isi doresc angajatii de Paste

Trei din cinci angajati isi doresc de Paste, de la angajator, o prima in bani, iar 12%, tichete cadou. Alti 14,5% dintre salariati viseaza chiar la un city break oferit de catre angajator, 7,3% si-ar dori o zi libera in plus, iar mai putini, 6,6%, spun ca ar vrea cosuri cu produse cadou.

Aproape jumatate dintre angajatii care au raspuns chestionarului au afirmat ca vor aloca un buget de pana la 500 de lei pentru Sarbatorile Pascale, iar un sfert - intre 500 si 1.000 de lei. Alti 10,6% vor aloca intre 1.000 si 2.000 de lei si foarte putini, respectiv 3%, vor putea sa aloce peste 2.000 de lei, restul fiind nehotarati.

Ce farmacii din Bucuresti vor...
Citeste si: Farmacii cu program non-stop in perioada de Paste 2019 si 1 Mai

Cei mai multi bani vor fi cheltuiti pe produsele traditionale pentru masa de Paste (50,3% dintre respondenti), pe cadouri pentru familie (17,2% dintre respondenti), pentru vacanta (10%) sau haine noi, conform traditiei de Paste (5,3% dintre respondenti).

Intrebati daca vor fi nevoiti sa lucreze in aceasta scurta vacanta de Paste si 1 Mai, doi din cinci angajati au spus ca nu vor lucra deloc, un sfert nu a putut estima, iar ceilalti au declarat ca fie nu vor avea atat de multe zile libere, fie vor lucra, chiar daca va fi vorba de mai putin de o ora pe zi. De altfel, 37% dintre respondenti au declarat ca nu isi vor lua nicio zi libera extra cu ocazia Sarbatorilor Pascale si de 1 Mai. Aproape doi din zece au raspuns ca isi vor lua o singura zi libera in plus, pe 30 aprilie, in timp ce 17% isi vor lua chiar 3 zile libere in plus.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Romanii au cheltuit peste 12,5 MIL. euro in vacanta de Paste si 1 Mai