Romania, cea mai scazuta rata de participare a adultilor la programe de invatare pe tot parcursul vietii

Rata de participare a persoanelor adulte din Uniunea Europeana la programe de invatare pe tot parcursul vietii s-a situat anul trecut la 11,1%, cu 0,2 puncte procentuale peste nivelul din 2017, insa Romania se situeaza pe ultimul loc, cu o rata de participare de doar 0,9%, arata datele Eurostat.

Rata de participare a persoanelor adulte (cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani) din Uniunea Europeana la programe de invatare pe tot parcursul vietii a crescut gradual din 2015, cand se situa la 10,7%.

Cea mai scazuta rata de participare a persoanelor adulte din Uniunea Europeana la programe de invatare pe tot parcursul vietii se inregistra anul trecut in Romania (0,9%), Bulgaria (2,5%), Croatia (2,9%), Slovacia (4%) si Grecia (4,5%), iar cea mai ridicata in Suedia (29,2%), Finlanda (28,5%) si Danemarca (23,5%).

Unul dintre obiectivele cuprinse in cadrul strategic pentru cooperarea europeana in domeniul educatiei si formarii profesionale ("ET 2020") prevede ca cel putin 15% din adulti ar trebui sa participe la activitati de invatare pe tot parcursul vietii pana in 2020.

In medie, rata de participare a persoanelor adulte din Uniunea Europeana la programe de invatare pe tot parcursul vietii este mai ridicata in randul femeilor (12,1%) decat in randul barbatilor (10,1%).

Citeste si:
Maria Mareș, la Conferința HR 2.0: 95 de români întorși s-au...
Maria Mareș, la Conferința HR...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri