Peste 200.000 de romani au beneficiat, in ultimii patru ani, de programul Erasmus+ si au participat la aproape 4.000 de proiecte finantate de Uniunea Europeana, Romania avand o rata de absorbtie a fondurilor de 98,7%, potrivit unui comunicat emis joi de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formare Profesionala.

In perioada martie 2014 – septembrie 2018, bugetul total a fost de peste 320 de milioane de euro pentru 3.993 de proiecte, cu o rata de absorbtie de 98,7%.

Pe parcursul celor 4 ani s-au desfasurat proiecte precum ”Capitala Tineretului din Romania”, ”Invatare Colaborativa Pentru Interventii Centrate pe Pacient in Recuperarea Mersului dupa Chirurgia Ortopedica”, ”Competente pentru Educatia Privind Schimbarile Climatice”, ”Knowledge Builders”, ”Math Around Us”.

Pentru proiectele de mobilitate bugetul aprobat pentru 2018 este de peste 56 de milioane de euro, domeniul de invatamant universitar beneficiind de cel mai generos buget, aproape 35 de milioane de euro. Pentru proiectele de parteneriate strategice, bugetul aprobat se ridica la aproape 25 de milioane euro, cu accent pe educatia scolara.

Anul acesta se remarca la proiectele de mobilitate un interes ridicat pentru formare profesionala, cresterea numarului de proiecte pe acest segment fiind de 36% fata de anul precedent, precum si pentru proiectele de educatie scolara, care au inregistrat o crestere de 22%. In ceea ce priveste parteneriatele strategice, numarul de proiecte depuse in domeniul de educatie scolara si cele intre scoli a crescut cu 24% fata de 2017.

Pentrul anul 2019, bugetul alocat programului Erasmus+ din Romania este de peste 85 de milioane de euro, aproape jumatate din acestia, peste 39 milioane de euro, fiind directionati pentru dezvoltarea invatamantului universitar. In cadrul parteneriatelor strategice, 48% din buget va fi utilizat pentru educatia scolara care va beneficia de 12,5 milioane de euro.

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formare Profesionala (ANPCDEFP) administreaza programele europene de peste 20 de ani.

Sursa foto: Shutterstock.com / Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri