Salariul mediu net in industria farma este de 656 de euro, pe luna, Romania fiind tara din Europa Centrala si de Est in care angajatii din aceasta industrie castiga cel mai putin, potrivit comparatorului salarial Paylab.ro.

Diferenta exista chiar si fata de salariile angajatilor din acest sector din Bulgaria, tara care, in mod traditional, ofera, in aproape toate industriile, remuneratii mai mici decat la noi. Astfel, cei care lucreaza in sectorul farmaceutic din Bulgaria au un salariu mediu net lunar de 887 de euro.

Salarii de top in Estonia, Lituania si Cehia

Cel mai bine platiti sunt, insa, estonienii, ale caror venituri medii nete se apropie de 1.400 de euro, in fiecare luna. Vin din urma angajatii din Lituania (1.100 de euro) si cei din Cehia (1.071 de euro), acestia inchizand, de altfel, cercul celor care castiga peste 1.000 de euro in acest sector.

In Letonia, un angajat care lucreaza in acest domeniu castiga, in medie, 994 de euro, pe luna; in Ungaria salariul mediu lunar este de 982 de euro, iar in Slovacia de 952 de euro.

“Au fost ani in care industria farma era una dintre cele mai vanate de candidati, datorita salariilor mari pe care le oferea. In continuare este unul dintre sectoarele bine platite, insa, intre timp, au crescut mult alte domenii care, tocmai prin prisma acestei expansiuni foarte rapide, au trebuit sa compenseze cu salarii mari si au trecut in fata Farmaceuticelor. Ma refer aici in primul rand la IT si apoi, desigur, la banking, servicii financiare, servicii juridice. Odata ce ritmul de extindere a ajuns la un nivel de plafon, si ritmul de crestere a salariilor s-a stabilizat”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Retail jobs

In acest moment, peste 700 de joburi in industrai farmaceutica sunt disponibile pe ejobs.ro. Trei sferturi dintre acestea se adreseaza candidatilor cu un nivel mediu de experienta (2-5 ani) sau care se afla in pozitii de senioritate (peste 5 ani de experienta).

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri