Un analist servicii clienti dintr-un call center are, in medie, un salariu lunar de circa 1.600 de lei net pe luna. La polul opus, un manager de proiect are un salariu net mediu de aproape 7.000 de lei pe luna, potrivit rezultatelor centralizate de consultantii Adecco.

Un alt exemplu, din industria automotive, arata ca un Inginer de productie are un salariu mediu de baza lunar de circa 3.200 de lei net pe luna, insa poate ajunge si la 4.500 lei/lunar, in functie de experienta pe care o detine. In sectorul IT, caracterizat de salarii mari si deficit de candidati, un Manager de proiect are un salariu net mediu de maxim 9.500 de lei pe luna, arata rezultatele studiilor Adecco Research.

O particularitate a sectorului IT, care a rezultat in urma studiului Adecco, este legata de inghetarea salariilor din 2018 la nivelul celor din 2017, pe fondul modificarilor legislative de la inceputul anului. Astfel, daca pana in 2017, angajatii din IT&C aveau o crestere salariala medie de 500 de lei / an, in ianuarie 2018 salariile brute au fost marite pentru a acoperi diferenta salariala ca urmare a transferului de contributii, iar angajatii au primit salarii nete la nivelul din 2017.

"Primim tot mai multe cereri din partea investitorilor care vor sa cunoasca mediul economic din Romania si care vor sa vada prognozele legate de piata muncii. Prin analizele si prognozele pe care le facem, ii ajutam pe investitori sa faca o estimare cat mai corecta a bugetelor de cheltuieli si, totodata, sa ia masuri pentru a preintampina problemele create de fluctuatia de personal, de exemplu. Datele din studiile noastre, realizate pentru domeniile de call center, IT si auto, indica foarte clar o tendinta de crestere a salariilor, care va continua si in urmatoarea perioada, ca urmare a presiunii atat de mari de pe piata muncii", a declarat Florin Godean, Country Manager Adecco Romania.

Adecco Romania, companie specializata in furnizarea de servicii de resurse umane, a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 87,5 milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri