Daca lucrezi in Germania si esti prins raspundind acuzatii nefondate despre colegii tai prin WhatsApp, ai putea avea probleme. Un tribunal german a sustinut decizia unei companii de a concedia fara a anunta pe unul dintre angajatii care raspandea zvonuri false despre altii, creand astfel un precedent din punct de vedere legal si deschizand calea pentru ca si alte companii sa ia aceasta masura radicala.

Angajata a raspandit zvonuri false despre un coleg de-al sau.

Angajata, care lucra in orasul Dusseldorf, a declarat despre un coleg de-al sau ca acesta ar fi fost condamnat pentru viol. Aceasta a facut acuzatia in mai multe randuri, spunandu-le acest lucru mai multor colegi, iar, in cele din urma, acuzatia s-a dovedit a fi una falsa, scrie Iamexpat.de.

Cand zvonurile au ajuns la urechea sefului acesteia, angajata a fost chemata in sedinta si demisa fara nicio notificare anterioara, pe motiv ca afirmatiile false ar putea afecta reputatia colegului, cat si a companiei.

Calomnia este un motiv suficient pentru rezilierea contractului fara notificare prealabila.

Citeste si:
Reactia lui Iohannis dupa decizia CCR privind revizuirea Constitutiei
Klaus Iohannis, prima reactie...

Initial, angajata a contestat concedierea si i-a fost data dreptate. La apel, insa, tribunalul a decis ca angajata a fost concediata pe buna dreptate, angajatorul avand tot dreptul sa renunte la serviciile sale. Pentru instanta de judecata, defaimarile sau declaratiile calomnioase justifica incetarea contractului de munca fata notificare anterioara.

In mod normal, mesajele trimise prin WhatsApp sunt considerata confidentiale cand vine vorba de cazuri in care este implicata instanta. Totusi, in situatia de mai sus, s-a facut o exceptie. Instanta a decis ca onoarea personala este mai presus de libertatea de exprimare.

Asadar, pe viitor, fiecare angajat trebuie sa acorde mai multa atentie lucrurilor pe care le spune, chiar si in mesajele private.

Citeste si:
100 de medici din Bucuresti, notificati ca datoreaza bani CASMB
Medicii de familie notificati...

Sursa foto: pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
PSD ameninta ca il da in judecata pe Florin Citu