Un numar de 1,68 milioane de romani, din cele 12,3 milioane de persoane cu varste intre 18 si 64 de ani din tara noastra, nu au lucrat niciodata in viata lor, se arata intr-o statistica europeana realizata de Eurostat.

Procentual, cifra mentionata reprezinta 13,6% din totalul romanilor din categoria de varsta 18-64 de ani.

Datele sunt incluse intr-o cercetare realiza de Eurostat asupra fortei munca europene, la nivelul anului 2018, si detaliaza informatii legate de intruruperea muncii angajatilor pentru cresterea si ingrijirea copiilor. Potrivit statisticii Eurostat, 1,7 milioane de romani cu varste care le permit sa fie activi in piata muncii (18-64 de ani) nu au lucrat niciodata.

Cititi si Statul ar incasa cel putin 10.000 de lei pe an de la fiecare persoana apta de munca, dar care in prezent nu lucreaza.

Dintre acestia, 705.000 au studii elementare, peste 900.000 au urmat liceul, iar 73.500 de persoane sunt absolvente de studii superioare.

Analiza Eurostat mai arata ca 2,7 milioane de angajati din Romania si-au intrerupt jobul pentru a ramana acasa o vreme si sa se ocupe cu cresterea copiilor.

La polul opus, 5,27 milioane de persoane au declarat ca nu au avut intreruperi in munca pentru cresterea copiilor. Statistica mai arata ca aproximativ 330.000 de persoane nu au lucrat niciodata pentru a-si ingriji copiii, iar alte 2,35 milioane au declarat ca nu au copii.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri