Finalul unei zile de munca te poate lua prin surprindere daca nu ti-ai terminat toate proiectele sau daca ai ramas in urma cu taskuri mai vechi. O zi neproductiva te poate influenta si acasa si poate sa-ti dea peste cap planurile pe toata saptamana.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa-ti petreci mai eficient timpul si sa fii cu un pas inainte:

Prioritizeaza-ti munca

Proiectele mai vechi pe care le-ai tot amanat, e-mailurile pe care le treci cu vederea de la o zi la alta - toate acestea te vor trage in spate o perioada lunga daca nu le finalizezi odata pentru totdeauna. Incepe ziua rezolvand taskurile cele mai complicate, apoi pe cele restante. Astfel vei scapa de grija lucrurilor extrem de importante, dar vei ajunge la zi si cu restantele. Evita pe cat posibil procrastinarea, altfel volumul de munca va deveni din ce in ce mai greu de gestionat.

Ia pauze

Pauzele scurte te vor ajuta sa-ti faci ordine in ganduri si sa te deconectezi, pentru ca productivitatea este influentata si de starea de spirit. In functie de preferinte, alege intre pauze de 5 si 15 minute si asigura-te ca urmezi un pattern prestabilit. Dintr-o gama de ceasuri Tissot, poti sa-ti alegi unul pe care sa-ti setezi alarme care sa-ti indice vremea de luat o noua pauza.

Foloseste casti

Ambianta pe care ti-o creezi la birou te va motiva sau te va relaxa. Desigur, pentru a nu-ti deranja colegii, o pereche de casti este solutia. Poti cauta playlisturi in functie de nivelul de energie si in functie de munca pe care o depui. Muzica ambientala te va relaxa, iar cea electronica iti va oferi un boost care te va ajuta sa-ti duci proiectele la final. Castile care reduc nivelul zgomotului te vor ajuta in cazul in care lucrezi intr-un colectiv mare si galagios si pot fi o solutie si pentru momentele de relaxare de acasa, daca ai o familie numeroasa.

Bucura-te de dimineti

Diminetile acasa sunt facute pentru relaxare si pentru a te bucura de linistea dinaintea inceperii programului obisnuit. Incearca sa nu-ti planifici ce ai de facut din primele ore ale diminetii si sa nu te gandesti la cate proiecte neterminate te asteapta. Bucura-te de o rutina simpla si lasa ziua sa inceapa cu adevarat abia dupa ce iesi pe usa.

Gestioneaza-ti mai eficient timpul

Fie ca e vorba de timpul petrecut la birou sau acasa, nu lasa ziua sa treaca pe langa tine fara sa te bucuri de informatii noi, de doza zilnica de citit sau de perioadele alaturi de cei dragi. Pentru o mai buna abordare a timpului pe care il ai la dispozitie, poti incerca aplicatii care iti analizeaza activitatea dintr-o zi si iti ofera statistici pe care sa le folosesti cand iti faci programul zilei.

O planificare mai riguroasa a timpului pe care il ai si un program bine structurat te vor ajuta sa te bucuri de un grad mai ridicat de productivitate si sa nu simti ca munca te sufoca sau ca acasa stai prea mult degeaba. O zi buna se cunoaste dupa rezultate si putina ordine te va duce departe.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri