Managerii de top sunt recrutati si adusi in companii de headhunteri, in general, iar procesul lor de recrutare dureaza mai multe luni. Si pentru ca un sef bun este greu de gasit, pentru a-l convinge sa schimbe companiile, pe langa salariile de mii de euro, ofertele organizatiilor includ limuzine de lux, zile de concediu in plus si vacante de mii de euro platite de companie.

Cand o companie recruteaza un manager de top pachetul oferit trebuie sa contina un salariu cel putin egal cu cel anterior, pentru ca desi persoanele aflate la un nivel inalt in cariera cauta in primul rand proiecte interesante, nici partea materiala nu este mai putin importanta.

"Ofertele salariale pentru managerii de top ar trebui sa se plaseze in aceeasi zona, pentru ca aceste persoane au un anumit nivel de trai. Insa nu trebuie neaparat sa fie mai mari, ci comparabile. La nivelul acesta, oamenii analizeaza mai multe aspecte ale ofertei. Este important salariul fix, zona de beneficii, dar mai ales bonusurile anuale, de performanta, de actiuni, acestea din urma cantaresc foarte mult in luarea deciziei si sunt motivante pentru ei", a explicat Olivia David, PP HUB manager professional & executive search la Adecco, una dintre cele mai mari companii de recrutare din Romania.

Dezvoltarea profesionala, extrem de importanta

Foarte importante pentru sefi sunt si beneficiile oferite de companii in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala, astfel ca multi se uita cu atentie la ofertele care, pe langa salarii, mentioneaza si sustinerea financiara a unor cursuri.

"Majoritatea persoanelor aflate la acest nivel au absolvit un MBA sau au anumite certificari si cursuri, insa tentante pentru ele sunt in continuare beneficiile legate de dezvoltare. Un manager este interesat ca o companie sa le sustina un MBA sau cursurile pentru a obtine o certificare", a mai spus David.

Pe langa cele de mai sus, pentru a-i tenta sa vina intr-o companie, ofertele de angajare ale managerilor contin masina de serviciu si nu orice masina, ci un autovehicul de lux.

"In rest, sunt beneficiile clasice, insa la fel de importante pentru ei, precum masina de serviciu. In general, in zona de executivi marcile cele mai uzitate sunt Audi, BMW, Porsche sau VW. Se stie inca din contract ce tip de masina primeste", a aratat specialistul in headhunting.

Pachetele managerilor includ si extra zile de concediu, astfel ca un executiv de top poate primi pana la 30 de zile de concediu pe an, toate platite.

Vacante de mii de euro, platite de companie

In ultima perioada, a devenit din ce in ce mai important echilibrul din viata personala si cea profesionala, asa ca si managerii sunt incurajati sa mearga in vacante. Iar companiile ii sustin inclusiv financiar si le ofera prime de vacanta.

"Sunt si companii care platesc vacantele, nu doar pentru executivi, ci pentru toti angajatii. Ca prima de vacanta se acorda in general intre 1 si 1,5 salarii lunare", a explicat Olivia David.

Astfel, daca ne gandim ca un sef de organizatie poate sa castige de la 3.000 - 4.000 de euro net pana la 10.000 de euro sau chiar mai mult lunar, asta inseamna ca si primele de vacante valoareaza mai multe mii de euro.

Pe langa toate acestea, managerii primesc asigurare de sanatate, pensie privata, abonamente la clinici private, extinse si pentru familie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri