Headhunting-ul sau "vanatoarea de capete" este procesul prin care recruitorii identifica, prin cercetare, persoanele potrivite pentru ocuparea unui job, de obicei din varful ierarhiei. Apoi, le abordeaza direct, facandu-le cunoscute ofertele de angajare. Aceasta practica nu este foarte bine cunoscuta, iar o serie de mituri circula in piata de recrutare.

Olivia David, PP HUB manager professional & executive search la Adecco, una dintre cele mai mari companii de recrutare din Romania, ne-a povestit care sunt cele mai frecvente mituri care circula in piata despre heahunting:

1.Cel mai raspandit mit: headhunterii iti gasesc job. Aceasta gandire este una eronata pentru headhunterii nu sunt cei care identifica un job pentru un candidat, ci sunt persoane angajate de companii sa le gaseasca acestora angajati. Asadar, headhunterii nu gasesc oferte de munca celor in cautare de o noua provocare.

2. Headhuntingul este scump. Pretul platit pentru a aduce un om valoros, care vine cu mandate de a creste businessul companiei sau chiar sa resusciteze o afacere, nu este deloc un pret mare in comparatie cu profitul pe care managerii respectivi il vor genera.

3. Headhunterii iti iau comision o parte din salariu, daca iti gasesc job. In proiecte de headhunting plata serviciilor cade exclusiv in sarcina companiilor angajatoare, ceea ce inseamna ca angajatul recrutat nu este afectat de taxe perceputa de recruitori.

Ce mai trebuie stiut despre headhunting

Headhunterii nu iti vor scrie CV-ul. Realizarea CV-ului este a candidatului, iar Internetul ofera o multime de resurse in acest sens. Headhunterii pot sa te sfatuiasca cu privire aranjarea informatiilor in CV, astfel incat sa devii un candidat mai atragator pentru tipurile de posturi pentru care vei candida. Iar aceasta este un lucru bun pentru ambele parti, pentru ca headhunterul este recompensat, in general, pentru posturile pe care le inchide.

Ei insa nu vor sta sa faca o revizuire a datelor din CV, pentru ca nu au timp pentru acest lucru, ei trebuie sa deruleze interviurile candidatilor cu angajatorii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri