Aproape patru milioane de cautari au fost inregistrate, in 2019, pentru joburile de sofer, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania. Urmatoarele cele mai cautate joburi au fost cele de contabili si economisti, care au adunat, cumulat, aproape 3 milioane de cautari. Foarte activi anul trecut au fost si inginerii, care vrut sa-si schimbe locul de munca - pentru aceasta specializare au fost inregistrate peste 1,2 milioane de cautari.

”Una dintre surprizele anului trecut a fost sa observam cat teren au putut sa castige joburile part time. Fie ca vorbim de tineri studenti care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care sa le permita sa-si continue studiile sau de specialisti care vor sa imbine un job stabil cu activitati de freelancing, 2019 a venit cu o crestere a interesului pentru aceste locuri de munca – am avut 1,6 milioane de cautari pentru job-urile part time”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Tot peste 1 milion de cautari au mai fost facute si pentru pozitiile de assistant manager, aproape 950.000 pentru cele de manager si 750.000 pentru asistenti medicali. La un nivel apropiat de acestea s-au aflat joburile destinate specialistilor in resurse umane (aproximativ 750.000) si cele de operatori call center (aproape 700.000).

”Un alt aspect interesant anul trecut a fost legat si de limbile straine incluse in cautarile candidatilor. Contrar asteptarilor, joburile care presupuneau cunoastere limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc, fiind devansate de cele pentru vorbitorii de germana (peste 300.000 de cautari), italiana (195.000 de cautari), spaniola (159.000 de cautari) si franceza (152.000 de cautari)”, a mai spus Bogdan Badea.

Citeste aici si care sunt informatiile pe care sa le scoti din CV, daca vrei un job in 2020.

Ce joburi NU se mai cauta

De cealalta parte a clasamentului, a joburilor cu cele mai putine cautari inregistrate, s-au aflat, in 2019, arhitectii, consilierii juridici sau cele de secretara. Chiar si asa, acestea au adunat, fiecare, peste 100.000 de cautari, pe tot parcursul anului.

Datele eJobs, mai aratau ca anunturile care au adunat cele mai multe aplicari de la candidatii aflati in cautarea unui loc de munca au fost din domeniile vanzari, logistica, call-center.

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansata in Romania. eJobs are un numar de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de doua milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de fani de 290.000 pe Facebook.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri