Anul 2019 a fost unul efervescent pentru piata muncii, iar acest lucru se vede si din activitatea candidatilor. In 2019, numarul de aplicari pentru un loc de munca a crescut, iar anunturile care au adunat cele mai multe aplicari de la candidatii aflati in cautarea unui loc de munca au fost din domeniile vanzari, logistica, call-center, potrivit datelor platformei de recrutare eJobs.

Astfel, in medie, numarul mediu de aplicari per candidat pentru domeniul vanzari a fost 13, iar in domeniile logistica si call center a fost de sapte.

In 2019, platoforma de recrutare eJobs a inregistrat un numar total de 9,6 milioane de aplicari, cifra reprezentand o crestere cu 500.000 fata de 2018.

Numarul este corelat si cu plaja de joburi disponibile, arata specialistii in recrutare, iar in aceste trei domenii sunt, in ultimii ani, si cei mai activi angajatori.

Astfel, vanzarile, spre exemplu, mai au marele avantaj de a nu cere neaparat calificari speciale. Sunt, deci, un domeniu foarte accesibil, indiferent de pregatirea academica, de varsta sau de nivelul de experienta. In plus, schemele de bonusare sunt extrem de atragatoare din punct de vedere financiar.

De mentionat ca organizariile isi diversifica constant produsele si serviciile, iar departamentele de vanzari sunt cheia pentru punerea pe piata a acestora. De aceea, organizatiile se uita constant dupa oameni buni de vanzari, iar salariile oferite urca pana la 4.000 de euro pentru directorii de vanzari.

”Dincolo de aceste argumente, anul acesta am observat, mai mult decat oricand, ca si felul in care arata un anunt de angajare poate creste exponential interesul candidatilor. Spre exemplu, anunturile care au salariul la vedere au cel mai mare numar de aplicari. La fel si cele care au componenta video - element care a devenit extrem de atragator in special pentru candidatii tineri sau pentru specialisti, care vor sa vada abordari fresh, personale, care te introduc cat mai mult in universul real al companiei”, a declarat pentru wall-street.ro Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansata in Romania. eJobs are un numar de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de doua milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de fani de 290.000 pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri