Daca vrei sa te prezinti impecabil la un interviu de angajare, trebuie sa te gandesti si la hainele pe care le vei purta. Inainte de intalnire, merita sa faci o scurta cercetare online, despre cultura potentialului angajator.

De exemplu, un fond de hedging (fond de investitii specializat in plasamente cu grad ridicat de risc – n.red) va avea alte asteptari in materie de vestimentatie a candidatilor la un job disponibil in companie, comparativ cu o galerie de arta.

La interviul de angajare cel mai bine este sa te imbraci in haine in care te simti confortabil si puternic, sa creezi o versiune a ta care deja a obtinut jobul, scrie NYTimes.

Astfel, avand in vedere cele de mai sus, poti opta pentru o camasa alba, o fusta creion sau un blazer si pantaloni cu care pot compune un soi de costum. La acestea se poate adauga incaltaminte de culoare inchisa, cat mai comoda.

Incearca sa iti compui tinuta chiar cu cateva zile inainte de interviul de angajare. Asigura-te ca nasturii sunt la locul lor, hainele nu au pete pe ele si vezi daca te simti confortabil in tinuta aleasa. Daca porti fusta, de exemplu, fa o proba daca poti sta fara griji pe scaun.

Poti alege sa adaugi si elemente mai viu colorate, insa fara a exagera. Iti place sau nu, intervievatorii acorda atentie hainelor persoanei cu care stau de vorba. Si esti judecat in primele secunde dupa ce iti faci aparitia.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri