În anul marilor demisii, multe persoane trimit zeci de CV-uri către companii, însă nu primesc niciun răspuns. Cel mai probabil, pentru lipsa de răspuns, principalul „vinovat” poate fi chiar CV-ul. Un CV care nu reflectă punctele forte în mod adecvat pentru recrutori și manageri nu te va ajuta niciodată să îți atingi obiectivele de progres în carieră. Iată cinci moduri sigure prin care poți să-ți realizezi CV-ul care să-ți aducă mai multe răspunsuri de la angajatori și chiar jobul la care visezi.

1. Reformatează CV-ul

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când redactezi un CV este că atenția recrutorului sau managerului asupra documentului trimis de tine va fi de șase până la opt secunde. În medie, recrutorii alocă doar 7,4 secunde pentru a examina un CV. Pe masa lor (sau în inboxul lor) ajung zeci sau chiar sute de CV-uri, așa că ei nu vor avea niciodată timp să examineze de la cap la coadă absolut toate CV-urile pe care ei le primesc. Prin urmare, HR-ii scanează vizual foarte rapid CV-urile trimise de candidați și îi cheamă la interviu doar pe cei care au atras atenția, scrie Forbes.com.

CV. greseli CVSursa foto: Shutterstock

Deci, CV-ul trebuie realizat cât mai simplu, concis, experiența și abilitățile să fie vizibile, în așa fel încât HR-ul să vadă rapid ce pregătire ai. Formatul este cel care contează aici, așa că ia în calcul să nu ai un CV plin de text, care să fie greu de citit. Asigură-te că folosești subtitluri și punctulețe pentru a împărți informațiile și pentru a le face mai ușor de citit.

În plus, deși poate fi tentant să încerci să ții pasul cu formate mai moderne, uneori acestea pot afecta de fapt șansele tale de a obține rolu poate, așa că poate e mai bine este să rămâi simplu și lizibil.

2. Pune informațiile importante în primul sfert din pagină

Sfertul superior al CV-ului tău este secțiunea cea mai vizibilă atunci când un recrutor deschide documentul. Acest lucru presupune că trebuie să fie persuasiv și să le capteze atenția chiar din momentul în care îl deschid. Asigură-te că această secțiune include competențele tale de bază și rolul actual pe care îl ai. În acest fel, atunci când recrutorul începe să îți răsfoiască CV-ul, va vedea instantaneu că ești potrivit pentru poziție.

3. Asumă-ți noi responsabilități

Dacă simți că CV-ul tău nu are unele dintre cele mai solicitate abilități pentru locurile de muncă țintă sau poate că nu ai atât de multe realizări recente pe cât ți-ai dori, atunci ia în calcul să-ți asumi noi responsabilități. Discută cu angajatorul actual despre cum poți lucra și cum te poți implica în noi proiecte. Aici poți include inclusiv supervizarea unor noi angajați sau a unor interni.

4. Deprinde noi abilități

O modalitate de a-ți crește instantaneu gradul de angajabilitate și de a-ți face CV-ul să arate exxact așa cum trebuie este să înveți lucruri noi. Concret, ca să deprinzi noi abilități, ai putea să înveți să folosești noi soft-uri, poți să îți însușești noi practici de lucru de la distanță sau chiar să-ți îmbunătățești cunoștințele pe care le într-un anumit domeniu.
Ca mod practic, poți să urmezi niște cursuri, poți să mergi la numite workshopuri care să te ajute sau te poți uita inclusiv la tutoriale sau asculta podcasturi.

Oricum ai alege să faci asta, este o idee bună să-ți elaborezi mai întâi obiectivele, deoarece acest lucru te va ajuta să alegi tipul potrivit de curs sau de formare pentru cariera ta. Să presupunem că ai un nou loc de muncă ideal în minte pe care ai în plan să îl obții la un moment dat. Poți arunca o privire peste fișele posturilor similare pentru a afla ce abilități sau know-how căutate îți lipsesc.

5. Elimină detaliile irelevante

Dacă ai avut o carieră lungă și stabilă și ai mai multe calificări la activ, e bine de știut că în timp, acestea pot deveni mai puțin relevante decât te-ai fi așteptat. Ce trebuie să mai știi este că acestea „ocupă” loc prețios din CV-ul tău. Cea mai bună abordare este să examinezi fișa postului și să vezi ce urmărește angajatorul, apoi să omiți orice informație care nu este relevantă sau necesară pentru acest rol.

De exemplu, în istoricul tău de angajare poți omite orice rol care nu este relevant pentru industria sau poziția pentru care aplici și poți reduce orice rol mai vechi la doar un singur rând. Prin eliminarea oricăror informații învechite sau irelevante, unui recrutor îi va fi mult mai ușor să găsească informațiile relevante care demonstrează că ești potrivit pentru rolul la care ai aplicat.

Așadar, dacă ești în căutarea unui nou nou loc de muncă în acest an, ține cont de aceste sfaturi atunci când îți scrii CV-ul. În unele situații, se poate ca doar unul din sfaturile prezentate mai sus să îți fie de folos și să-ți aducă jobul pe care ți-l dorești.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri