Sfaturi pentru angajatori: cum faci un spatiu de munca pe care angajatii sa il iubeasca

Romanii nu sunt pretentiosi cand cand vine vorba despre unul dintre locurile in care isi petrec cea mai mare parte din zi. Astfel, intrebati ce isi doresc sa aiba la birou, acestia vorbesc despre lumina naturala, mobilier care nu le dauneaza sanatatii, precum si...plante.

Ne petrecem cea mai mare parte a timpului la birou. Chiar si Ziua Indragostitilor. Prin urmare, relatia noastra cu locul de munca ar trebui sa fie o frumoasa poveste de dragoste. Insa este cu adevarat asa?

Doar 9% dintre romani iubesc sa mearga la munca.

Potrivit studiului The Employee Happiness Survey, derulat in 2019 de Mindspace, 69% dintre romanii care desfasoara o munca de birou au sentimente pozitive fata de mersul la birou: 9% spun ca iubesc sa mearga la munca, iar 60% spun ca fac asta cu placere. Pe de alta parte, pentru ceilalti, relatia nu merge la fel de bine: 26% dintre respondenti au spus ca nici nu iubesc, dar nici nu urasc sa mearga la birou, in timp ce 5% au declarat ca acest lucru le displace.

Activitatile de wellness si lumina naturala, secretele unei relatii fericite

Cand vine vorba de calitatile pe care angajatii romani implicati in studiu le apreciaza cel mai mult la un loc de munca, studiul arata ca acestia iubesc sa lucreze intr-un spatiu care le asigura un mediu de lucru sanatos. Astfel, programele de wellness se afla in topul preferintelor lor, 66% dintre ei considerand foarte importante astfel de activitati. De asemenea, lumina naturala este si ea importanta, 50% dintre angajati spunand ca are un impact semnificativ asupra starii lor de bine la birou.

Citeste si:
Ce a însemnat reamenajarea birourilor în pandemie – măsuri,...
Cum își pregătesc companiile...

Alte caracteristici are spatiului de lucru care pot promova fericirea la job sunt mobilierul care are grija de sanatatea lor, apreciat de 37% dintre cei care desfasoara o munca de birou. La aceasta se adauga plantele, pe care 33% dintre acestia iubesc sa le aiba in jurul lor. In plus, angajatii romani simt ca starea lor de bine este influentata si de calitatea aerului, 30% spunand ca apreciaza o calitate buna a acestuia, dar si de iluminare, pentru 22% dintre ei fiind foarte important sa aiba o buna iluminare pe parcursul orelor de lucru.

"Este esential ca angajatii sa fie indragostiti de ceea ce fac si de spatiul din care isi desfasoara activitatea, atat pentru starea lor de bine, cat si pentru business-ul din care fac parte", se arata in datele studiului.

Mindspace este un operator de spatii de lucru flexibile, de tip boutique, destinate proprietarilor si companiilor de toate dimensiunile.

Citeste si:
CBRE: Biroul viitorului este un spatiu de lucru centrat pe experienta
Razvan Iorgu, CBRE: Biroul...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri