Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a cerut, joi, angajatorilor să nu apeleze din prima la clauza de forță majoră prin care oamenii pot fi anunțați că de a doua zi nu mai au loc de muncă. Violeta Alexandru a spus că au ajuns la ea semnale că sunt blocaje pentru firmele din HoReCa, transporturi, servicii, uneori chiar situații limită, dar a cerut responsabilitate din partea angajatorilor, potrivit G4media.ro.

Ministrul a spus că, potrivit statisticilor zilnice ale Inspecției Muncii, nu se poate vorbi în acest moment de concedieri în masă.

Pe de altă parte, Violeta Alexandru a făcut apel la instituțiile din subordinea ministerului să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate și să nu închidă instituțiile, nici departamentele de relații cu publicul. Violeta Alexandru a cerut demiterea președintelui Casei de pensii a municipiului București, care a închis instituția.

Nu avem niciun motiv să închidem instituțiile. E inadmisibil să se închidă casele de pensii, așa cum am aflat că s-a întâmplat la București. Cer să se meargă până la demiterea președintelui casei de pensii a municipiului București. Pensionarii au fost trimiși la poștă, unde s-a făcut aglomerație.

Citeste si:
Min. Muncii: Banii pentru șomajul tehnic vor ajunge în cel mai...
Violeta Alexandru: Banii...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
În 2 zile au fost concediați 45.000 de români, iar 800.000 sunt în șomaj
Setari Cookie-uri