Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, anunta o reducere a structurii ministerului dar si verificari serioase cu privire la situatia bugetului de pensii in conditiile in care, potrivit acesteia, PSD a lasat un deficit ingrijorator la acest buget, scrie Agerpres.

Violeta Alexandru a declarat marti dimineata, la intrarea in sediul Ministerului Muncii, ca oamenii din institutie care se ocupa de relatia cu pensionarii si salariatii trebuie sa fie bine pregatiti si a anuntat ca intentioneaza o reducere a structurii ministerului, un rol important urmand sa revina angajatilor care se ocupa de relatia cu beneficiarii de asistenta sociala.

Violeta Alexandru: PSD a lasat un deficit ingrijorator la bugetul de pensii

"Cei care se ocupa efectiv de relatia cu beneficiarii sistemului de asistenta sociala. Acesti oameni ma intereseaza sa fie bine pregatiti si sa fie la dispozitia pensionarilor si salariatilor, respectiv persoanelor cu dizabilitati. Acest lucru va insemna o reducere a structurii ministerului, o suplete, un accent pe cei din relatia cu oamenii si mai putin pe cei care au functii de conducere", a aratat noul ministru al Muncii.

Aceasta a vorbit si despre situatia bugetului de pensii, aratand ca PSD a lasat un deficit ingrijorator la acest buget, si a anuntat verificari foarte serioase pentru a vedea care este situatia reala.

"Dupa un deficit ingrijorator in bugetul de pensii pe care PSD ni-l lasa, cer oamenilor sa aiba incredere ca vom face cele mai serioase verificari. Merg acum in minister pentru a incepe ziua cu o evaluare si pentru a solicita celor care conduc ministerul, atat eu cat si colegul meu de la Finante, toate datele necesare ca sa vedem care este situatia reala. Este foarte greu de facut o evaluare de pe trotuar inainte sa intru in minister. Va asigur ca voi fi foarte transparenta cu tot ceea ce gasesc in minister pentru ca romanii sa stie", a declarat Violeta Alexandru, potrivit Digi24.

Citeste si:
Se anunta concedieri la Min. Muncii. 150.000 de angajati sunt in plus
Violeta Alexandru: Exista un...

Pe de alta parte, ea a anuntat ca Ministerul Muncii va infiinta, in cel mai scurt timp, un infochiosc, unde toti cei interesati sa se poata informa cu privire la toate tipurile de servicii si prestatii pe care le ofera institutia.

"Am sa ma duc catre un punct in apropiere (in apropierea Ministerului Muncii, n.r.) unde as vrea sa infiintam, in cea mai scurta vreme, un infochiosc pentru toti cei interesati de toate tipurile de servicii si prestatii pe care ministerul le ofera. Va fi acolo un punct unic de transmitere a informatiilor pentru toti cei care au solicitari si intrebari de orice tip pentru minister. Incercam sa le simplificam drumurile si sa aiba in acelasi loc toate informatiile de care au nevoie", a subliniat Violeta Alexandru.

In context, aceasta a aratat ca primul lucru pe care il va face odata ce va intra in minister va fi sa mearga la biroul de petitii de unde vrea sa afle tipul de solicitari venite in minister dar si raspunsurile pe care oamenii le-au primit din partea institutiei.

"Daca constat probleme o sa le remediem in cea mai scurta perioada", a mai afirmat Ministrul Muncii.

Citeste si:
Majorarea pensiilor cu 40% in 2020, un soc prea mare pentru Romania
Majorarea pensiilor cu 40% in...

Referitor la salariul minim, noul ministru de resort a anuntat o serie de discutii, in perioada urmatoare, cu partenerii sociali pentru a gasi cea mai buna solutie de calcul.

"Voi deschide o serie de discutii cu un orizont de timp foarte apropiat, nu am de gand sa lungesc foarte mult discutiile daca nu este necesar, dar voi deschide o serie de discutii cu partenerii sociali pentru a gasi in cel mai scurt timp o solutie obiectiva cu privire la aceasta tema care intereseaza opinia publica si anume a unui mod de calcul corect si obiectiv al salariului minim. Sunt omul care apreciaza efortul celor care dezvolta businessuri in Romania, care au o afacere, care au nevoie sa aiba o predictibilitate. Decizia o voi lua dupa aceasta serie de discutii cu partenerii sociali pentru ca dansii sunt cei care, de fapt, pun in practica ceea ce noi decidem in ministere", a subliniat Alexandru.

Cat priveste Legea salarizarii si Legea pensiilor, ministrul Muncii a precizat ca va fi respectata legislatia in vigoare si va fi continuat dialogul cu toti partenerii sociali pentru gasirea celor mai potrivite solutii pentru Romania si pentru pensionari si salariati.

"Ma intereseaza in egala masura ca pentru cei din mediul privat sa dau acest semnal de respect fata de munca lor si fata de efortul pe care il fac pentru a tine un business in picioare, business pe baza caruia se platesc taxe si impozite cu care se alimenteaza bugetul public si beneficiem de toate serviciile in plan central si local", a subliniat Violeta Alexandru.

Citeste si:
Citu: Teodorovici stia din aprilie ca deficitul va ajunge la 4%
Florin Citu: Eugen...

Imediat dupa Violeta Alexandru, la Ministerul Muncii a sosit si fostul ministru de resort, Marius Budai, pentru procesul de predare primire.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mamele NU vor mai merge la Agentia de Plati pentru a obtine alocatie