Ministrul Muncii, Violeta Alexandrul, a declarat că pregătește un prim val de măsuri pentru angajatori și pentru angajații nevoiți să intre șomaj tehnic.

Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori, dar și pentru angajații nevoiți să intre în întrerupere temporară a activității (șomaj tehnic) pe perioada crizei. Vrem să ținem acești angajați conectați la piață și să aibă o sursă de venit până la sfârșitul acestei perioade de încercare, astfel ca imediat după terminarea acestei perioade să revină la lucru și să repornim economia”, a declarat aceasta, fără a face vreo precizare legată de aceste măsuri.

Intr-o postare realizată pe pagina de Facebook, ministrul de resort a arătat cum pregătește măsurile de mai sus, lucrând de acasă.

În vremuri de criză, folosim intens sisteme de videoconferință.

Citeste si:
Peste 1 mil. de contracte de muncă au fost suspendate și încetate
Ministrul Muncii: Peste 1...

Ea a adăugat că a avut o zi plină, chiar și de acasă, susținând sedințe cu premierul Ludovic Orban și colegii Cîțu, Boloș, Popescu, Oros pe măsuri economico-sociale privind limitarea impactului epidemiei.

Pregătim primele propuneri de măsuri din cadrul Stării de urgență. S-a lucrat de aseară până la 5 dimineață, într-un grup de lucru cu specialiști din ministerele cheie.

Ministrul a arătat că în această după-amiază are consultare online cu mediul de afaceri.

”Culegem informații și explicăm măsurile în lucru.Ascultăm toate opiniile, ne gândim la toate implicațiile, ne organizăm pentru efectuarea la timp a plății pensiilor și a beneficiilor sociale. Oamenii au nevoie de noi. Suntem aici”, a încheiat Alexandru.

Citeste si:
Min. Muncii: Banii pentru șomajul tehnic vor ajunge în cel mai...
Violeta Alexandru: Banii...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Proiectul referitor la şomajul tehnic, adoptat în Camera Deputaților
Setari Cookie-uri