Sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate, acordat de Primăria Capitalei sub forma voucherelor materna, nu se mai acordă în prezent viitoarelor mame, din cauza coronavirusului.

Direcția Generală de Asistență Socială anunță, în aceste zile, viitoarele mame că nu dispune de bani pentru acordarea acestui sprijin financiar.

”Având în vedere epidemia cu care ne confruntăm în această perioadă și decretarea stării de urgență pe o perioadă de 30 de zile, pe durata căruia este restrâns exercițiul uneor drepturi, resursele financiare sunt limitate, fiind preponderent rezervate măsurilor de prevenire a coronavirusului. Din păcate, momentan nu dispunem de bani pentru achiziționarea voucherelor materna”, se arată într-un răspuns al DGAS la o solicitare de clarificare a situației.

Vouchere Materna au reprezentat un sprijin financiar acordat de Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București femeilor gravide din București, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale. Voucher-ul Materna București se acorda oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină.

Citeste si:
(P) Sportul in timpul sarcinii. Ce trebuie sa stii?
(P) Sportul in timpul...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Peste 1 mil. de contracte de muncă au fost suspendate și încetate
Setari Cookie-uri