Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, exclude varianta unei sistări a stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, pentru persoanele adulte cu dizabilităţi sau a voucherelor materna.

Potrivit acestuia, anunţul de pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, conform căruia nu vor mai fi procesate noi cereri, reprezintă o eroare umană.

"Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna şi persoane adulte cu dizabilităţi să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunţul apărut pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti nu corespunde realităţii. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilităţi, copii cu dizabilităţi, familii monoparentale şi sprijin pentru prevenirea abandonului şcolar. Acestea urmează să fie plătite în acelaşi cuantum ca până acum", a precizat Nicuşor Dan luni, conform biroului de presă PMB.

Stimulentul financiar pentru nou născuți este acordat în fiecare an persoanelor care au devenit proaspăt părinți. În București, dar și în alte orașe din țară, părinții pot beneficia de un ajutor financiar care să-i sprijine în procesul de creștere a copilului. Măsura este de un real ajutor, în special pentru persoanele care provin din medii defavorizate, cărora le este greu să se întrețină. Totodată, stimulentul pentru nou-născut are și rolul de a contribui la creșterea natalității în România.

Stimulent pentru nou-născut: condiții de acordare

Stimulentul pentru nou-născut se acordă o singură dată, de către Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) a Municipiului București, iar în celelalte județe din țară, acest ajutor financiar acordat părinților se acordă prin intermediul Direcțiilor de Asistență socială. Stabilirea condițiilor de acordare a stimulentului pentru nou-născut a fost stabilită în urma Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 297/2018.

Iată care sunt condițiile de acordare pentru acest stimulent pentru nou-născut:

  • Părinții trebuie să depună actele cu cel mult o lună înainte de nașterea copilului
  • Pentru a beneficia de stimulentul pentru nou-născut, e necesar ca cel puțin unul din părinți să aibă buletinul de București (sau de municipiul în care aplică, după caz), realizat cu cel puțin șase luni înainte de nașterea copilului. Același lucru este valabil și pentru viza de flotant, care trebuie realizată cu cel puțin jumătate de an înainte de nașterea copilului.
  • Nașterea copilului trebuie înregistrată într-o maternitate din București (sau în municipiul în care se solicită stimulentul pentru nou-născut)
  • Niciunul din părinți nu trebuie să aibă datorii față de bugetul local
  • La depunerea dosarului, părintele este obligat să să prezinte actul de identitate și certificatul de naștere al copilului, ambele în original

Citește AICI toți pașii necesari legati de obtinerea stimulentelor pentru nou-născut.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri