Pe măsură ce organizațiile gestionează această criză a epidemiei de coronavirus, tot mai multe companii au început să folosească tehnologia pentru a înlocui interviurile ded angajare față în față. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă și te confrunți cu această nouă realitate, ar trebui să abordezi aceste interviuri video la fel cu cele pe care le-ați face într-o conversație în față. Iată câteva idei pentru un interviu de angajare online de succes.

Reține că întâlnirile video sunt interactive și îți dau șansă să construiești o legătură cu managerii de angajare. Ca atare, fii pregătit și scoate la înaintare același decor profesional.

Idei pentru un interviu video de angajare încheiat cu succes

Îmbrăca-te potrivit și fii atent la mediul din jur.

Tratează întâlnirea virtuală așa cum ai face dacă ar fi o discuție în persoană. Duș, bărbierit, periat părul și schimbat în haine adecvate muncii. Asigură-te că mediul din jur este potrivit pentru a apărea pe ecran. Stai într-o zonă cu lumină bună și evită elementele din fundal care pot distrage atenția. Nu vrei să ai frigiderul, fotografiile de familie sau stiva de la poștă în spatele tău, în timp ce ești intervievat pentru o poziție pe care o dorești cu adevărat, scrie Forbes.

Redu la minim zgomotul sau întreruperile. Anunță-i pe cei din apropiere că ești într-un interviu și cere-le să vă asigure liniște și intimidate. Fă tot posibilul să duci copiii sau animalele de companie într-un loc sigur și liniștit, pentru a te putea concentra pe interviu.

Pregătește-te din timp pentru interviu așa cum ai face în mod normal. Scrieți întrebările, scoate-ți în evidență punctele tari și fii pregătit să le împărtășești.

Testează-ți dispozitivele înainte de interviul video.

Verifică semnalul WIFI și asigură-te că funcționează. Întreruperile pot să apară oricând, așa că fă un test să vezi dacă te poți conecta la sistemul video înainte de ora programată a interviului video. Dacă ți se cere să descarci o aplicație, fă acest lucru în avans. Descărcările de aplicații pot provoca o mulțime de probleme, în funcție de tipurile de dispozitive utilizate. Dacă apare un blocaj, nu te panica. Majoritatea platformelor de interviu se vor reconecta și vor relua sesiunea.

Fă un follow-up.

Nu uita să faci un scurt follow-up al discuției și să mulțumești intervievatorilor pentru timpul acordat, la finalul discuției. Acesta este un mod bun de a trimite alte informații importante și de a vă întări legătura.

Cel mai important, fii interesat și nu îți fie teamă să îți lași personalitatea să strălucească. Pune și răspunde la întrebări cât mai firesc și cu o cadență controlată. Angajatorii sunt interesați de abilitățile tale de bază, dar vor să vadă și cum stai la capitolul comunicare. Și nu există o modalitate mai bună de a demonstra acest set de abilități decât într-un interviu video.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri