Recutarea prin intermediul mijloacelor digitale devine tot mai populară, în contextul în care milioane de potențiali candidați sunt, în această perioadă, în izolare, la domiciliu. Iar interviul video este unul dintre cele mai utilizate instrumente, cu o mulțime de avantaje atât pentru recruitor cât și pentru candidat. Iată cinci idei prin care îți crești șansele la adjudecarea locului de muncă dorit, atunci când ești intervievat video de către angajator.

1. Pornește camera într-un loc luminos și liniștit

Trebuie să te asiguri întotdeauna că te afli într-un loc liniștit chiar daca este vorba despre casa ta sau într-un spațiu de coworking, în timpul interviurilor video. Asigură-te că oprești telefonul mobil și muzica, astfel încât să nu existe elemente care să îți distragă atenția. De asemenea, din moment ce folosiți camera de la un laptop sau o cameră video pentru desktop, asigură-te că te afli într-o cameră cu iluminare bună, astfel încât angajatorul să te poată vedea clar, scrie Top Resume.

2. Fii prezentabil, dar nu exagera

Pentru interviurile video de angajare, ideal este să te îmbraci casual - dar să pari totuși ”lustruit”. De obicei, este bine să apelezi la o cămașă cu mânecă lungă, pe care să o calci înainte.

De asemenea, trebuie să te asiguri că părul arată perfect, iar în privința machiajului poți să te rezumi la aplicarea unui luciu de buze neutru.

Nu este necesar să vă îmbrăcați în ținute de afaceri pentru un interviu video, deoarece oricum angajatorii vă vor vedea doar chipul și pieptul. De altfel, scopul vostru este ca ei să vă afle personalitatea, iar hainele fanteziste ar putea fi o distragere. În schimb, optează pentru ceva curat, simplu și îngrijit.

Citește și Schimbare pe piața muncii: tot mai multe companii s-au adaptat la noul context și apelează la video interviuri

3. Aduceți energie autentică pe cameră

Acum că ești îmbrăcat confortabil în ținuta ta casual, este timpul să începi procesul de ”vânzare”. Ideal este să faci tot posibilul să oferi o primire călduroasă recruitorului încă de la începutul interviului. Poți încerca să transmiți entuziasmul, pasiunea și energia pe tot parcursul interviului.

Majoritatea companiilor caută oameni cu o cultură potrivită, așa că este important să îi lăsați pe angajatori să afle cine sunteți pe cameră fără a fi fals. Fii autentic, astfel încât să poți descrie cu ușurință expertiza și experiența de muncă.

4. Răspundeți clar la întrebările angajatorilor

Nu este rău să răspundeți la întrebările de la interviul de angajare cu povestiri și explicații tehnice. Când ești întrebat despre joburile pe care le-ai avut anterior, poți descrie pe scurt fiecare rol și mai poți oferi o imagine a sarcinilor avute și a obiectivelor atinse.

Trebuie să vă vindeți cunoștințele în fața camerei de filmat, făcând un contact vizual bun, zâmbind în timp ce răspundeți și proiectându-vă vocea astfel încât angajatorii să vă poată auzi. Este important să adresați întrebări atipice la sfârșitul interviului, de exemplu să cereți detalii despre companie, procese tehnice sau despre funcție, pentru a vă asigura că vă distingeți de ceilalți candidați.

Își recomandăm și Recrutare la distanță: cum te asiguri că obții jobul dorit printr-un interviu video

5. Trimiteți un e-mail de mulțumire

După terminarea interviului video, ideal este să le trimiteți angajatorilor un e-mail de mulțumire, pentru a vă arăta interesul pentru postul respectiv. Poți trimite emailul în 24 de ore de la interviu. Asigurați-vă că vă afișați entuziasmul pentru funcția pentru care ați fost intervievat, atunci când compuneți e-mailul de mulțumire și arătați de ce ar fi un job potrivit pentru voi.

În viitor, interviurile de joburi video vor continua să devină din ce în ce mai populare, așa că fiți gata să vă vindeți brandul personal și de carieră prin intermediul camerei video; majoritatea companiilor caută personalități autentice, experiențe de muncă puternice și cunoștințe tehnice solide.

Poți citi și Recrutarea sub coronavirus | Puținele interviuri care se mai fac se țin prin telefon sau online. Se evită contactul recrutor-candidat

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri